van der Horst

BK Rallycross Buxtehude: Voorbeschouwing Dennis Remans

Na de overwinning in het Engelse Lydden Hill (GB) zit de wind meer dan ooit goed in de zeilen bij Dennis Remans. De jonge Limburger uit Zutendaal liet al meteen weten dat hij de lijn van verleden jaar wil doortrekken. De regerende kampioen zit meer dan ooit goed in zijn vel. Al had hij de openingsmanche van het Belgisch kampioenschap rallycross toch liever op zijn thuis circuit in Maasmechelen gereden.
“ Een betere start van het seizoen had ik me niet voor de geest kunnen halen. Alles zat gewoon prima in elkaar. De wagen liep perfect en het plaatje was gewoon compleet. Maar ik ga zeker niet harder van stapel lopen dan nodig is. Ik wil zonder meer het goede gevoel van verleden jaar doortrekken. Niet meer en niet minder. Wel ga ik nu voorzichtig uitkijken naar de andere jongens in mijn klasse. Te euforisch worden is slecht voor mijn imago en dat is niet mijn bedoeling. Al heb ik wel een beetje het gevoel dat ik de riemen minder strak moet aanhalen om vooraan te blijven. Niet dat ik nu stilletjes alles van uit een andere hoek ga bekijken. Want stil staan is achteruit gaan...

Lydden Hill was een prima opener en ik zal er in Buxtehude (D) opnieuw een stevige lap op gaan geven. Het rijden op de buitenlandse circuits ligt me wel. Toch heb ik er zo mijn eigen mening over. Een Belgisch kampioenschap moet in België worden gereden. En de uitstap over de landgrenzen heen is niet voor iedereen een haalbare kaart. En daar zal het schoentje voor sommige wel eens duchtig gaan knellen. Ook in de autosport is het crisis en dat voel je toch wel.
Maar oké, ik ga het komende weekend opnieuw voor de volle twintig punten in de Super 1600 klasse. Zoveel is zeker. De wagen liep in Engeland als een trein, we hebben er weinig of geen veranderingen aan gedaan en met die zelfde set-up ga ik ook op de Estering aan de start komen !”

Dennis Remans PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op woensdag 23 april 2014.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons