van der HorstTotal 24 Hours of Spa

Maasmechelen: Coox dankt zege aan… Jansen

Jochen Coox versus Jos Jansen
Jochen Coox versus Jos Jansen
Afgelopen weekend werd op de Duivelsberg in Maasmechelen het nationaal Rallycrossseizoen op gang geschoten. Regen en sneeuwvlagen teisterden de omloop en de piloten hebben het geweten; met heel wat schuivers tot gevolg. Voor de toeschouwers werden het mooie en spannende races met zeges voor Jochen Coox, Davy Van Den Branden, Kristof Bex en Steven Stessens.
Jochen Coox - VW Polo RX
Jochen Coox - VW Polo RX
Iedereen keek reikhalzend uit naar Jochen Coox die voor de eerste maal aan de start kwam in de VW Polo die hij afgelopen winter kocht bij Marklund Motorsport. Tijdens de derde heat ging er iets kapot aan de schakelbak van de VW Polo en het was dankzij de sportiviteit van concurrent Jos Jansen dat thuisrijder Coox zijn Polo nog kon oplappen voor de finale.


Tijdens deze A-finale van de SuperCars gingen de hemelsluizen volledig open en hadden de vijf finalisten het behoorlijk moeilijk om hun bolide op de baan te houden. Jochen Coox kwam het snelst uit de startblokken, maar verslikte zich tweemaal waardoor de Subaru van Johnny Verkuringen de leiding kon over nemen. Ook bij de anderen stapelden de foutjes zich op en mede door het spel met de jokerlap kwamen quasi alle finalisten eventjes aan de leiding.  De Fransman Guy Moreton, die aan de
Johnny Verkuringen - Subaru Impreza
Johnny Verkuringen - Subaru Impreza
start kwam met de ex-Coox VW Scirocco, moest naar de kant met technische averij, terwijl de rest zich naar de finish schaatste. Jos Jansen van zijn kant kende ook geen perfecte dag na problemen waardoor hij zelfs de eerste kwalificatieheat aan zich moest laten voorbij gaan. Verkuringen kon zijn leidersplaats niet verzilveren en dook even de vangrail in waardoor Jochen Coox opnieuw de Subaru kon passeren en zodoende naar zijn eerste zege van het seizoen reed met zijn nieuwe speeltje. Johnny Verkuringen werd tweede voor Jos Jansen die het podium vervolledigde.

Davy Van Den Branden - Citroën DS 3 Super1600
Davy Van Den Branden - Citroën DS 3 Super1600
In Super1600 stond er geen maat op regerend kampioen Davy Van Den Branden die zijn Citroën DS3 naar de zege loodste voor de Fords Fiësta van Nederlander Thijs Heezen, Pascal Roumans en Dennis Remans.

Kristof Bex in duel met Bert Bosman
Kristof Bex in duel met Bert Bosman
Alleen in de SuperNationals + 2 liter ging de overwinning niet naar een regerende kampioen. Steve Volders realiseerde een valse start in de finale en werd bedacht met twee jokerlaps. Volders kwam wel het snelst uit de startblokken, maar moest na het opgelegde tijdsverlies door de twee jokerlaps de zege laten aan de Volvo S40 van Bex. Volders eindigde uiteindelijk nog knap tweede voor Bert Bosman in de ex Luc Maris Volvo 242.

Steven Stessens - Vauxhall Nova
Steven Stessens - Vauxhall Nova
Bij de SuperNationals – 2000cc ging de overwinning naar regerend kampioen Steven Stessens in zijn Vauxhall Nova. De tweede plaats kwam toe aan Martijn Van Hove in een BMW voor debutant Danny De Beuckelaer die met de ex-Filip Baelus Volvo C30 naar verdienstelijke derde plaats reed.      VAS Regionaal

Zaterdag tijdens de eerste wedstrijd van het VAS kampioenschap daagden 83 starters op, verdeeld over drie klassen.
Bij de Promo klasse maakte Stefan Thomassen vanop de pole een start-finish race en won vrij makkelijk. Achter de Opel Corsa rijder eindigde de B finale-winnaar Paul In de Braekt in een Citroën Saxo voor Bart Vandooren (Opel Kadett) die de laagste podiumtrede voor zijn rekening nam.

In de Regionaal A- klasse wist Steven van Nunspeet zijn eerste Duivelsberg overwinning binnen te halen met zijn Honda Civic voor pole man Davy Van Ratingen (Toyota Corolla) en Ben Lenaerts.

Nik Van De Perre kon vanop de pole in de regionale B klasse zijn Volvo 242 als eerste over de eindmeet loodsen voor de BMW E36 van Jonas Kemps die de snelste dag tijd achter zijn naam schreef en de Opel Kadett van Glen Cools.

Foto's: Johnny LoixSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Rallycross Nationaal op maandag 7 maart 2016.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons