van der Horst

Mettet: Brand houdt Bakkerud van zege

Andreas Bakkerud - Audi S1 RX Supercar
Andreas Bakkerud - Audi S1 RX Supercar
Het was een bijzonder weekend in Mettet met een combinatie van een officiële testdag voor de WorldRX en de eerste wedstrijd van het BK Rallycross. Er kwamen enkele toppers waaronder de Noorse kersverse Audi-rijder Andreas Bakkerud die alleen werd gestopt in de finale door een uitslaande brand. Uiteindelijk won Ulrik Linnemann in een ex Marklund VW Polo. Andere winnaars waren Otzer, Bex en Vanhove.
Ulrik Linnemann - VW Polo RX Supercar
Ulrik Linnemann - VW Polo RX Supercar
Schoon volk op zaterdag tijdens een World en EK testdag met onder meer Johan Kristoffersson, Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Jean-Baptiste Dubourg, Guerlain Chicherit, Enzo Ide, Derek Tohill, Jochen Coox, Ulrik Linnemann, Daniel Thoren enz.

Supercar

Op zondag waren de meesten reeds terug huiswaarts op uitzondering van enkele weggekomen toppers die het onderbezette startveld van amper twee wagens binnen de Supercars kwamen aanvullen. Zo kregen Coox en Verkuringen als enige deelenemers aan de eerste race van het BK het gezelschap van Bakkerud, Linnemann, Chicherit, Thoren en Tohill, waardoor we toch naar een volwaardige finale mochten uitkijken.

Coox versus Tohill
Coox versus Tohill
Bakkerud was outstanding en reeds drie snelste chrono’s. Voor de finale waren we reeds vier wagens kwijt gespeeld. Coox kreeg af te rekenen met een defecte motor, terwijl ook Chicherit (uitlaat), Tohill (motorpech) en Thoren (cardan) de strijd voortijdig moesten staken. Tijdens de finale schoot Bakkerud het snelst uit de startblokken, maar twee ronden van de geblokte vlag kreeg de Noor het behoorlijk warm door een brand en moest de wagen aan de kant zetten. Linnemann kreeg zodoende de zege in de schoot geworpen, voor Johnny Verkuringen die de eerste leider wordt in het Belgisch kampioenschap met reeds een voorsprong van 20 punten op Coox.

Super 1600

Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Steve Otzer - Citroën Saxo Super1600
Otzer won de finale in Super1600 nadat Davy Van den Branden de snelste was tijdens de kwalificaties. Remans en Otzer wonnen de halve finales, waardoor zij de eerste startlijn bevolkten. Remans moest echter na twee ronden de handdoek gooien in tweede positie met een gebroken cardan waardoor Van den Branden kon terug komen tot de tweede plaats voor Teelen.

Supernational +2000

Christof Bex - Volvo S40 Supernational +2000
Christof Bex - Volvo S40 Supernational +2000
De Volvo’s S40 van Bex en Maris waren de snelste tijdens de kwalificaties binnen de Supernational +2000. Na de halve finales was de pole voor Maris met Bex naast hem. Het was echter uiteindelijk Bex die de eerste zege van het seizoen behaalde en Maris klopte tijdens de jokerlap Een derde Volvo S40, het exemplaar van Venderheyden, werd derde.

Supernational -2000

In Supernational -2000 waren het Lambers en Neyens die de snelste chrono’s op de tabellen zetten. De halve finales werden gewonnen door Labers en Coninx, terwijl een kanppe Neyens in het opgevepark belandde. Het was echter BMW-rijder Vanhove die de finale wist te winnen voor Coninx en Van Ratingen.

Foto's: Johnny LoixDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross op maandag 26 februari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Mettet.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons