van der Horst

Black Falcon niet langer fabrieksteam, HRT neemt over

Black Falcon - Mercedes-AMG GT3 #4
Black Falcon - Mercedes-AMG GT3 #4
Black Falcon verdwijnt van het toneel als GT3-fabrieksteam voor Mercedes. Dat heeft de Duitse formatie vandaag bekendgemaakt. De beslissing wordt toegeschreven aan de gevolgen van de coronacrisis. In de praktijk verandert er echter niet zoveel, aangezien het nieuwe team van ex-DTM-rijder Hubert Haupt de fakkel overneemt.
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon is een van de meest succesvolle GT3-teams van de afgelopen jaren, met niet alleen een overwinning in de 24 Uur van de Nürburgring in 2016, maar ook een titel in de Endurance Cup van Blancpain GT Series in 2018 en een podiumplaats in de meest recente editie van de 24 Uur van Spa. Het Mercedes-team zal door de financiële impact van de huidige pandemie minstens tot en met 2021 geen beroep meer doen op de fabrieksrijders van de Duitse constructeur. Het klantenprogramma, voornamelijk met Porsche, gaat wel door.

Managing director Alexander Böhm: "Racen met uitsluitend professionele rijders werd mogelijk gemaakt door de inkomsten van sponsorcontracten, klantenprogramma's en incentives voor bedrijven. De annulering van veel evenementen betekent echter dat een groot deel van dat budget is weggevallen. Daarom hebben we deze moeilijke, maar logische keuze moeten maken."

Abril, Engel en Stolz toch naar Spa

Ondanks de sabbatperiode voor het Duitse team, worden de kleuren van Mercedes toch verdedigd tijdens de komende 24 Uur van Spa. Voor Vincent Abril, Maro Engel en Luca Stolz blijft de situatie zo goed als ongewijzigd, aangezien het drietal nog altijd een team zal vormen in de Ardennen. Reddende engel is Hubert Haupt, zelf jarenlang Black Falcon-rijder, die met zijn nieuwe team een platform biedt voor de fabrieksrijders van Mercedes.

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
De AMG GT3 wordt ook vertegenwoordigd door Timur Boguslavsky, Raffaele Marciello en Felipe Fraga bij AKKA ASP. Van de Mercedes van GruppeM Racing is voorlopig geen sprake meer, noch van ex-winnaars Maximilian Buhk of Maxilian Götz.

Foto's: Geert Franquet, Arne Simons, AKKA ASP
 Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in GT World Challenge Europe op donderdag 18 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons