van der Horst

Black Falcon wint Hankook 24H COTA USA, ProSPORT wint titel

Start 24H COTA GT 2018
Start 24H COTA GT 2018
De Black Falcon Mercedes-AMG GT3 (#3, Yelmer Buurman / Mike Skeen / Scott Heckert / Bret Curtis) heeft de overwinning in de Hankook 24H COTA USA behaald. Het team PROsport Performance (#85, Charles Putman / Charles Espenlaub / Joe Foster / Adam Christodoulou) won de GT-titel in het Championship of the Continents in het eerste seizoen met de Mercedes-AMG GT3 in de A6-klasse.
  • LTF
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Black Falcon Mercedes AMG GT3
Scott Heckert reed met een totaal van 603 ronden op het 5,5 kilometer lange Circuit of The Americas als winnaar over de eindstreep, gevolgd door de Herberth Motorsport-Porsche 911 GT3 R (#911, Daniel Allemann / Ralf Bohn / Robert Renauer / Alfred Renauer), die gedurende bijna de helft van de raceduur aan de leiding had gereden. De PROsport Performance-Mercedes was de best geklasseerde auto uit de A6-Am-klasse op de derde plaats in het algemeen klassement na een sterk gereden wedstrijd. Het team aanvaardt de thuisreis vanuit Texas als winnaar van de algemene teamtitel en de A6-teamtitel in het Championship of the Continents. Ralf Bohn en Robert Renauer zijn de winnaars van de algemene GT-rijderstitel.

“Dit Black Falcon-team heeft een geweldige job gedaan en de Mercedes-AMG was de hele dag fantastisch om te rijden”, zei Mike Skeen tegen Joe Bradley van Radiolemans.com. “We wisten gisteravond aan het einde van het eerste deel dat we in een goede positie waren en dat we dat vandaag alleen maar moesten omzetten. Het was duidelijk dat we in vergelijking met de Porsche de juiste snelheid hadden, we wisten dat zij nog straffen zouden krijgen, dus we moesten ons alleen maar aan ons plan houden en de race uitrijden!”

Podium 24H COTA GT 2018
Podium 24H COTA GT 2018
De SPS automotive performance-Mercedes-AMG GT3 (#24, Alexandre Coigny / Richard Feller / Antonin Borga) eindigde als vierde algemeen en tweede in de A6-Am-klasse. De Scuderia Cameron Glickenhaus-SCG 003C (#49, Thomas Mutsch / Franck Mailleux / Felipe Fernández Laser / Piero Longhi) sloot de succsvolle comeback in de 24H SERIES als vijfde algemeen en derde in A6-Pro af. De zusterauto, de LightSpeed racing-SCG 003C (#704, Jeff Westphal / Andreas Simonsen / Jon Miller / Craig Stanton), haalde de eindstreep niet als gevolg van een defecte versnellingsbak na iets meer dan een kwart van de race.

De laatste podiumplaats in de klasse A6-Am was voor de Car Collection Motorsport-Audi R8 LMS GT3 (#34, Johannes Dr. Kirchhoff / Gustav Edelhoff / Ingo Vogler / Max Edelhoff), die als zesde algemeen eindigde.

Bij het debuut van het team in de 24H SERIES eindigde de JDX Racing Porsche 991-II Cup (#74, Alan Metni / Mark Kvamme / Trenton Estep / David Baker) indrukwekkend als zevende algemeen en won daarmee de 991-klasse. Het eveneens Amerikaanse team Wright Motorsports (#91, Anthony Imperato / Fred Poordad / Mckay Snow / Jan Heylen) behaalde de tweede plaats in de klasse, maar haalde vanwege een oververhitte motor de eindstreep niet.

Met de Classic BMW-BMW M4 GT4 (#272, Mike Vess / Jason Hart / Andrew Davis / Curt Swearingin / Matt Travis), de RENNtech Motorsports-Mercedes-AMG GT4 (#890, Chapman Ducote / David Ducote / Wayne Ducote / Paul Barnhart Jr. / Kyle Marcelli) en de RHC Jorgensen/Strom-BMW M4 GT4 (#113, Daren Jorgensen / Brett Strom / Gerard McLeod / Danny van Dongen) completeerden de eerste drie teams uit de GT4-klasse de top tien in het algemeen klassement. Het team Classic BMW herhaalde hiermee in Austin zijn klassezege van het afgelopen jaar.

Na een zeer zware wedstrijd won de VDS Racing Adventures-MARC Focus V8 (#58, Raphaël van der Straten / Hary Putz / José Close / Nico Verdonck) voor de zesde maal dit seizoen de klasse SP2, op zes ronden gevolgd door de JR Motorsport-BMW M3 F80 Endurance (#114, Bas Schouten / Ted van Vliet / Martin Lanting / Ward Sluys). De Speed Lover-Porsche 991-I Cup (#78, Pierre-Yves Paque / Rodrigue Gillion / Lance Bergstein / Jean-Michel Gerome / Jean-Alexandre Gerome) kende ook tal van problemen in de loop van het weekeinde, maar behaalde niettemin de laatste podiumplaats in de klasse SP2.

1-2 voor Bas Koeten in TCE-divisie; Hofor Racing / Bonk Motorsport wint nog een titel

Start 24H COTA TCE 2018
Start 24H COTA TCE 2018
De LMS Racing by Bas Koeten Racing-CUPRA TCR (#129, Antti Buri / Olli Kangas / Kari-Pekka Laaksonen / Ronny Jost) eindigde voor de zusterauto, de NKPP Racing by Bas Koeten Racing CUPRA TCR (#175, Gijs Bessem / Harry Hilders / Roeland Voerman), waarmee Bas Koeten Racing de eerste twee plaatsen bij de Hankook 24H COTA USA behaalde. De Hofor Racing powered by Bonk Motorsport-BMW won de Championship of the Continents-titel.

Antti Buri reed na 550 ronden op het 5,5 kilometer lange Circuit of The Americas als winnaar over de eindstreep en bezorgde het team daarmee de tweede overwinning van het seizoen. Daarbij leken de winstkansen van de CUPRA met het startnummer 129 al verkeken, toen de auto op de baan strandde met een gebroken wielophanging, wat twee ronden achterstand opleverde. Het Finse team kwam echter sterk terug en versloeg in een spannend duel in de slotfase het zusterteam met de NKPP Racing-CUPRA.

LMS Racing by Bas Koeten Racing - Seat Cupra TCR
LMS Racing by Bas Koeten Racing - Seat Cupra TCR
“Het is geweldig”, zei een dolblije Bas Koeten tegen Bruce Jones van Radiolemans.com. “Het was zo ‘close’ toen de beide auto’s met elkaar streden, maar… het is echt ongelooflijk. Ik kan niet beschrijven hoe blij ik ben!”

De Lestrup Racing Team-Volkswagen Golf GTi TCR SEQ (#110, Mats Olsson / Peter Fahlström / Stefan Nilsson / Robin Fredriksson) completeerde het podium, zowel in de TCR-klasse als de algehele top drie van de TCE-divisie.

De Hofor Racing powered by Bonk Motorsport-BMW M235i Racing Cup meanwhile (#131, Martin Kroll / Michael Schrey / Michael Fischer / Bernd Küpper / Gustav Engljaehringer) won als zesde algemeen in de TCE-rangschikking voor de zevende race op rij de CUP1-klasse en voegde daarmee de algemene en CUP1-teamtitels in het Championship of the Continents bij de titels in het Europees kampioenschap, die het Zwitserse team vorige maand in België al behaalde. Antti Buri en Kari-Pekka Laaksonen wonnen de algemene TCE-rijderstitels in het Championship of the Continents.

Podium 24H COTA TCR 2018
Podium 24H COTA TCR 2018
Sorg Rennsport (#151, Simon Tibbett / Benito Tagle / William Hendrix / Ricardo Flores) voerde in de beginfase de klasse aan, maar eindigde uiteindelijk als tweede in de CUP1-klasse.

Ondanks een uitval in de slotfase van de race werd de Cor Euser Racing-BMW M3 (#71, Jim Briody / Niels Bouwhuis / Einar Thorsen / Cor Euser) toch eerste in de SP3-klasse, die een hoog uitvalpercentage kende. De LAMERA-CUP-Lamera Cup (#238, Fabien Delaplace / Laurent Piguet / Nicolas Béraud / Thierry Soave) eindigde als tweede na een karaktervormende wedstrijd.

De 24H SERIES powered by Hankook beleven in 2019 een nieuwe jaargang, die begint met de nieuwe Hankook 6H DUBAI voor GT’s en prototypes op 5-6 januari. De jaarlijkse Hankook 24H DUBAI vinden van 10-12 januari plaats als eerste ronde van het Championship of the Continents 2019. Het Europees kampioenschap 2019 start op 29-30 maart. Evenals dit jaar wordt het seizoen van de 24H SERIES powered by Hankook afgesloten op het Circuit of The Americas in Austin, Texas, van 15-17 november 2019. Nadere informatie is te vinden via www.24hseries.com.

24H Series PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in 24H Series op maandag 19 november 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H COTA.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons