van der Horst

Monza: Nabeschouwing Nico Verdonck

Startende vanop een 10e plaats mooi opgeklommen naar 5e plaats: dat was de mooie prestatie van de Brusselse autocoureur Nico Verdonck tijdens de eerste manche van de Blancpain Endurance Series in Monza, afgelopen Zondag aan het stuur van een Mercedes SLS van HTP Motorsport!
Nochtans waren de kwalificaties niet ideaal voor hem. Inderdaad, nadat zijn teamgenoot Harold Primat in Q3 van de piste raakte, met een behoorlijk tijdverlies mede door het grind van de wagen te verwijderen, kon Nico slechts twee rondes rijden in Q2. Hij slaagde er alsnog in om P8 te rijden in Q2. Het was uiteindelijk in 10e positie dat hij vertrok voor de eerste race.
 
Vrij snel kon hij sterk opklimmen tot een 5de plaats en flirtte voortdurend met een 4de positie. Zijn teamgenoot  Harold Primat nam vervolgens het stuur en reed een constante en foutloze wedstrijd. Max Buhk verzekerde de laatste stint, waarin zowel hij met Harold, Nico en HTP Motorsport het maximale eruit haalde.
 
Nico Verdonck: “Algemeen mogen wij tevreden terugblikken van dit eerste weekend met HTP Motorsport. Eérste en continue snelste Mercedes in het kampioenschap en tijdens het weekend, dankzij een foutloos parcours en prima teamwerk. Dit is een sterk resultaat, wetende dat wij 10e zijn vertrokken en de McLaren en Audi’s er duidelijk bovenuit sprongen. Wij ontbreken nog wat algemene prestatie maar wij zullen er hard aan verder werken. Wij zijn alvast het seizoen goed begonnen, met waardevolle punten en zullen er alles aan doen om er eind mei in Silverstone opnieuw competitief te zijn. Ik zal de SLS-GT3 nog beter in de hand hebben, wat positief oogt voor de toekomst.”
 
Voor deze eerste wedstrijd van het seizoen heeft Nico Verdonck zijn potentieel bewezen om zich snel aan te passen aan nieuwe wagens. Hij situeerde zich op slechts 0.2sec van de beste tijd van zijn teamgenoot Bukh die met nieuwe banden reed.
 
Nico is momenteel nog in gesprek om andere wedstrijden te rijden dit seizoen, waaronder de 24u van Le Mans. Wij houden u uiteraard op de hoogte.

Nico Verdonck pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 15 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons