van der Horst

Paul Ricard: Nabeschouwing Xavier Maassen

Net als afgelopen seizoen komt de snelle Limburger Xavier Maassen met ProSpeed Competition en Porsche in de Blancpain Endurance Series uit. De nummer drie van het voorbije seizoen deelt de Porsche 911 GT3-R opnieuw met de Duitser Marc Hennerici en de Belgische nieuwkomer Maxime Soulet. De derde race van het seizoen kende al in de eerste ronden een onverwachte en vooral zeer vervelende wending. Xavier Maassen nam de start met de Porsche van op de 27ste plek en kon aan een opmars beginnen, in een Duitse GT die duidelijk meer van de race dan van de kwalificaties hield. Jammer genoeg kostte een incident met een gentlemen driver hem meteen meteen heel veel tijd. De Porsche-crew begon opnieuw als laatste aan de race om met het mes tussen de tanden weer als 14de, op 60 wagens, over de streep te komen.
  • St. Paul
Enerzijds is het samengaan van professionele rijders en amateurs een deel van de charme van het EK Uithouding of de Blancpain Endurance Series. 60 wagens, van 9 verschillende merken, met drie klassen naar gelang de status van de rijder. Pro-rijders, gemengde teams met professionele rijders en gentlemen drivers en volledige amateurteams delen samen de piste.
Xavier Maassen maakt uiteraard deel van een professioneel team uit en kent de risico’s van het mixen van zoveel verschillende niveaus.

“Een van de elementen is dat bij de gemengde teams, een snelle rijder de wagen op de startgrid kwalificeert en een tragere piloot de wagen start zelf neemt”, legt Maassen uit.

“Op dat ogenblik krijg een je bonte mix op de piste van pro’s en amateurs en ik heb ditmaal kunnen ondervinden dat daar zekere risico’s aan verbonden zijn. In de tweede ronde tikte een wagen me aan en ik verloor meteen goed 10 plaatsen, waarna ook nog eens een band stuk ging, uiteraard als gevolg van de tik. Resultaat: de allerlaatste plaats om weer van start gaan… Als laatste de piste weer opkomen, zorgt niet voor een goed gevoelen. Vervolgens doe je wat het team en de partners van je verwachten: niet opgeven en weer aanvallen. Ik kon de wagen weer naar de top 30 rijden en gaf het stuur van de Porsche 911 vervolgens over aan mijn teamgenoten. Ook zij hebben de opmars verder gezet en uiteindelijk zijn we nog als 14de algemeen en 12de in de Pro-klasse over de meet gekomen. Goed is dat niet, maar anderzijds

konden we vaststellen dat we alle drie heel continu snelle tijden kunnen draaien en dat ook het team van ProSpeed Competition uiterst gerodeerd is. Ik kijk dan ook enorm uit naar de volgende races, de 24 Uur van Spa en de 1000 Kilometer van de Nürburgring. Ik denk dat we de titel mogen vergeten, maar twee klinkende prestaties in die races kunnen ons seizoen wel glans geven!”

De wedstrijd in Spa vindt plaats tijdens het weekend van 27 en 28 juli.

Xavier Maassen pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Endurance op dinsdag 2 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Paul Ricard.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons