van der Horst

Nürburgring: WRT met nieuwe rijders aan de slag

WRT Audi R8 LMS
WRT Audi R8 LMS
Belgian Audi Club Team WRT is voor de seizoensfinale van de Blancpain Endurance Series opzoek moeten gaan naar vers bloed om enkele afwezigheden op te vullen. Zoals eerder aangegeven vervoegen Christopher Mies en Connor De Phillippi de Audi R8 LMS #28 van Will Stevens, wiens vaste partner René Rast dit weekend voor G-Drive uitkomt in het WEC. Mies en De Phillippi is uiteraard een goed op elkaar afgestemd duo, de twee voeren momenteel de ADAC GT Masters aan en komen ook regelmatig aan de start in VLN.
Felipe Albuquerque geeft eveneens voorrang aan zijn FIA WEC verplichtingen (RGR by Morand) en wordt op de WRT Audi #3 vervangen door Andrien Tambay. De Franse DTM-rijder kwam in het verleden al in actie voor Saintéloc Racing in Blancpain Endurance. Tot slot is er het debuut van Ben Barnicoat naast onze landgenoot Adrien De Leener en Pierre Kaffer. De Brit maakt deel uit van de Britse "Racing Steps Foundation" en werd samen met Jake Dennis eerder deze week geëvalueerd tijdens een test op het circuit van Barcelona. 

Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Grasser Racing Team - Lamborghini Huracán GT3
Vermelden we tot slot nog dat Christian Engelhart zal invallen voor Jeroen Bleekemolen op de Grasser Racing Team Lamborghini Huracán GT3. De Nederlander is ook actief in Texas dit weekend, maar dan in het IMSA kampioenschap. Engelhart vormt dit weekend terug een team met Rolf Ineichen, zijn vaste partner in ADAC GT, en Squadra Corse rijder Mirko Bortolotti. 

Foto's: Arne Simons en Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 15 september 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Nürburgring.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons