van der Horst

Monza: Dries Vanthoor: "Pole positie was haalbaar"

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Dries Vanthoor ontpopte zich tijdens de kwalificatiesessie voor de openingsmanche van de Blancpain GT Series Endurance Cup niet enkel tot snelste Belg, maar sloot ook als beste Audi-rijder af. De Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS GT3 kreeg voor de strijd om de pole vers rubber aangemeten en Vanthoor maakte daar optimaal gebruik van om de voorlopige pole te claimen. Vanaf dit jaar houdt het kampioenschap tijdens de kwalificatiesessie echter rekening met het gemiddelde van drie rijders op de wagen en door de band genomen bleken de SMP Ferrari en de Jaguar evenwel een fractie sneller. Dries Vanthoor relativeert echter die prestatie in een gesprek na afloop van de kwalificaties.
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3 #1
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS GT3 #1
"Over het algemeen ben ik tevreden", vertelt Dries Vanthoor in de paddock van Monza aan Autosport.be. "Ik denk dat er nog iets meer in de wagen zat en de pole lag zeker binnen handbereik. We hebben wat pech gehad met het verkeer, maar dat is nu eenmaal een gegeven bij een startveld als dit. De wedstrijd is echter lang dus we gaan de situatie uur per uur bekijken. Het circuit is met de lange rechte lijnen geen ideale match voor onze Audi R8 LMS, maar in sector twee met enkele medium-speed bochten, komt de wagen wat beter tot zijn recht. Het is natuurlijk wel lastig om op te boksen tegen wagens als de Ferrari, Lamborghini en Bentley met hun hoge topsnelheid en ook de Jaguar is best snel op de rechte lijn."

Dries Vanthoor
Dries Vanthoor
Het Belgian Audi Club Team WRT moest gisteren de trainingen afwerken met gebruikte banden, gezien de troepen van Vincent Vosse ook al deelnamen aan de Sprint Cup-manche te Circuit Zolder, terwijl het voor de Endurance Cup nog maar de eerste wedstrijd is.  "Dat was zeker geen eenvoudige situatie voor ons om de set-up van de wagen goed te krijgen", vervolgde Dries Vanthoor zijn relaas aan Autosport.be. "De balans van de wagen was niet ideaal, maar vandaag werkte de auto op nieuw rubber dan weer wel goed. We hebben dus goede moed voor de wedstrijd!"

Foto's: Georges De Coster & Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 22 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Monza.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons