van der Horst

Officiële testdagen: Bentley blijft de tabellen aanvoeren

M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
M-Sport Bentley - Bentley Continental GT
Na afloop van de eerste van in totaal twee testdagen op het circuit van Paul Ricard prijkt de Bentley Continental GT3 nog steeds bovenaan. De tijd van 1:55.584 die de imposante Britse GT in de voormiddag liet optekenen werd niet meer verbeterd. Bovendien bleef de hele top zes ongewijzigd, met WRT #1 voor de twee Phoenix Audi’s, de TDS Racing BMW en de Team Parker Racing Audi.
De Sport Garage Ferrari 458 Italia van onder meer Stéphane Lémeret verbeterde wel zijn chrono en sloot de dag af met een degelijke zevende tijd, net voor een Kessel Racing Ferrari die tevens sneller wist te gaan in de namiddagsessie. Ook de RJN Nissan GT-R Nismo verbeterde zijn tijd aanzienlijk een schoof op van P31 naar P14 (+1.750s).

In totaal kwamen er 42 wagens in actie tijdens deze eerste dag, morgen vervoegt onder meer BMW Team Brasil nog het veld. Uiteraard betreft het hier een vrije test en verhullen de chrono’s niet alles, desondanks valt het op de zowel Mercedes als Aston Martin pas in de achterste gelederen opduiken, op respectievelijk P33 en P29 met hun snelste wagen. Morgen zal de Balance of Performance gefinaliseerd worden...

Volledige uitslag dag1 Blancpain GT Series test & media days Paul Ricard 2014 (pdf).

Foto: SRO/Decancq



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 11 maart 2014.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons