van der Horst

Zolder: Bhaitech McLaren topt eerste vrije training – mooie prestatie NSC Lamborghini

Bhaitech - McLaren MP4-12C
Bhaitech - McLaren MP4-12C
Chris van der Drift op de Bhaitech McLaren MP4-12C #61 zette de snelste tijd neer bij de eerste vrije training voor de Blancpain Sprint Series op Circuit Zolder. Verrassend goede prestaties waren er van de in de BSS debuterende teams Beechdean AMR en NSC Motorsports die met respectievelijk de Aston Martin Vantage #107 en de wit-blauwe Syntix Lamborghini #95, de tweede en de derde tijd klokten. Nog een Lamborghini, het exemplaar van Grasser Racing Team van Bleekemolen/Proczyk reed de vierde tijd en de top vijf werd afgesloten door de snelste WRT Audi, de #1 van Vanthoor/Ramos.
  • STX Motorhomes
NSC Motorsports - Lamborghini FLII
NSC Motorsports - Lamborghini FLII
Vijfentwintig wagens kwamen in actie op Circuit Zolder, het grootste startveld ooit in de BSS. De piste lag er bij de start van de sessie nog een beetje vochtig bij, maar de zon die regelmatig van achter de wolken tevoorschijn kwam, droogde de piste al snel op. Het was Chris van der Drift die met de McLaren MP4-12C de snelste tijd reed in 1:30.720. De Beechdean Aston Martin van Soucek/Adam volgde op 0.146 seconde en de Lamborghini van het Belgische team NSC Motorsport, dit weekend bestuurd door Kox en Catsburg, moest 0.375 seconden toegeven op de tijd van van der Drift. De HTP Mercedes van Buhk/Götz die de leiding heeft in de puntenstand klokte de zevende tijd na de Schubert BMW van Jäger/Baumann. Vita4One dat na lange tijd afwezigheid zijn terugkeer maakt zag zijn BMW Z4 eindigen met de achtste tijd.  

Al bij al kende de sessie die één uur en twintig minuten duurde een rustig verloop, op een schuiver in de chicane van Vanthoor na. Vijf minuten voor het officiële einde van de training werd alsnog de rode vlag bovengehaald nadat de Vita4One BMW stil was gevallen op de piste net voor de Sacramentsheuvel.

Foto: Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Sprint op vrijdag 17 oktober 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belgian Masters.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons