van der Horst

Slovakia Ring: Nabeschouwing Nico Verdonck

Nico Verdonck voelt zich duidelijk in iedere autoracediscipline op zijn gemak. Dit weekend (23-24 augustus) bewees hij op de Slovakia Ring dat er ook een uitstekende sprinter in hem schuilt. Na de kwalificatierace mocht de Mercedes SLS AMG van ALD Automotive nr. 84 van het duo Nico Verdonck/Maxi Götz op zondag vanaf de 5e startplaats aan de wedstrijd beginnen.
  • LTF
Na de eerste wedstrijd op zaterdagmiddag was hij al twee plaatsen opgeklommen. De omstandigheden waarin die race plaatsvond, waren evenwel verschrikkelijk slecht: bij het begin van de wedstrijd, die nog op droog asfalt werd verreden, moest al een eerste keer de rode vlag worden bovengehaald na een ongeval van een Lamborghini. Daarna gingen de hemelsluizen open en moesten de deelnemers de pitlane in om andere banden te laten monteren. Toch slaagde Verdonck er tijdens zijn tweede rijbeurt in om een podiumplaats veilig te stellen: het duo ging toen als derde over de finish.

Op zondag bleek onze landgenoot echt goed op dreef te komen: tijdens de tweede race pakte hij vanaf de start de kop van de wedstrijd. Die lead zou hij tijdens zijn eerste stint niet meer afstaan: geen enkele concurrent slaagde erin om zich voorbij de Mercedes te wurmen.

Helaas sloeg daarna de pechduivel toe. Om mechanische problemen, waarvan de oorzaak momenteel nog niet bekend is, moest de auto opeens 2 seconden per ronde prijsgeven. Het team dat zonder enige twijfel de overwinning had verdiend, moest zich uiteindelijk tevreden stellen met de 4e plaats.

Nico Verdonck was pas op de valreep naar de Slovakia Ring vertrokken, nadat HTP Motorsport hem even voordien had gevraagd om Maxi Bukh te vervangen voor de wedstrijd en samen met Maxi Götz te proberen om een behoorlijk resultaat neer te zetten.

De Mercedes SLS AMG van ALD Automotive is geen onbekende werkplek voor Verdonck: dit is de auto waarmee hij ook aan de Blancpain Endurance Series deelneemt.

Nico Verdonck: "Ik ben best tevreden over het geboekte resultaat. Zeker als je weet dat ik op donderdagavond nog thuis was en een compleet ander weekend voor ogen had. Na het telefoontje van HTP Motorsport heb ik op vrijdagmorgen het eerste vliegtuig genomen richting Wenen. Ik kende de Slovakia Ring niet en ik had ook nog nooit de start genomen van een race voor de Blancpain Sprint Series. In die omstandigheden is het niet verkeerd om een podiumplaats te veroveren en de nodige punten te verzamelen voor dat kampioenschap, denk ik... :-)"

De volgende afspraak voor Nico Verdonck is de 1.000 km van de Nürburgring (Duitsland), waar tijdens het weekend van 20-21 september de laatste manche van de Blancpain Endurance Series wordt verreden.

Nico Verdonck pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op dinsdag 26 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons