van der Horst

Slovakia Ring: HTP met derde Mercedes - All-Inkl keert terug

All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
All-Inkl.com Münnich Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport, afgelopen weekend nog actief op de Slovakia Ring in het kader van de ADAC GT Masters meeting aldaar, zal naast zijn twee reguliere bolides een extra Mercedes AMG SLS GT3 inschrijven voor de resterende vier meetings van de Blancpain Sprint Series 2014. Zowel voor de meeting dit weekend op de Slovakia Ring als de manche twee weken later in Portugal, maar ook voor deze op ons eigenste Circuit Zolder als bij de seizoensfinale in Baku zullen Luca Stolz en Lucas Wolf het Silver Cup-veld, enkel open voor rijders onder 25 jaar, vervoegen. Teamgenoten Maximilian Buhk en Maximilian Götz voeren nog steeds de tussenstand bij de rijders aan.
24H Spa: Beelden van de testdag (Deel 2)
Naast een extra Mercedes voor HTP Motorsport, zien we in Slowakije ook de terugkeer van All-Inkl.com Münnich Motorsport. Teameigenaar René Münnich klaart de klus in zijn eentje op de zwarte Mercedes #97, net als bij de ROAL Motorsport BMW Z4 waar Alex Zanardi eveneens terugkeert naar het sprintkampioenschap na een afwezigheid van één meeting. Schubert Motorsport zet wederom een BMW Z4 in voor Thomas Jäger en Dominik Baumann, nadat de Oostenrijkers ook tijdens de vorige meeting in Zandvoort reeds aan de start stonden en er bij hun eerste optreden meteen verrassend tweede eindigde in de Main Race.

BSS Zandvoort: De actie op vrijdag in beeld gebracht
Ook bij Fortec staan er weer twee Mercedes SLS op de startlijst, waarbij Armaan Ebrahim en Miguel Toril, in Brands Hatch en Zandvoort nog samen aan de start, opgesplitst worden, al is het de vraag of dat ook effectief het geval zal zijn. Chris van der Drift neemt de plaats in van Daniel Lloyd op een van de Bhaitech McLarens, terwijl Porsche dan weer afwezig is daar Tonino Team Herberth (of Farnbacher Racing) geen wederoptreden maakt. De heren piloten betreden voor het eerst het circuit vrijdag waarbij er twee vrije oefensessies op het menu staan. Zaterdag volgen de kwalificaties en de kwalificatie race, gevolgd door de hoofdrace op zondag net na de middag.

--- Volledige deelnemerslijst Blancpain Sprint Series Slovakiaring 2014 (pdf) ---

Foto's: Vincent Wouters en Munnich MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Sprint op maandag 18 augustus 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Slovakia Ring.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons