van der Horst

Blancpain Sprint Series te gast op Circuit Zolder in prestigieus weekend

Blancpain Sprint Series
Blancpain Sprint Series
In 1999 was SRO voor het eerst te gast op Circuit Zolder met de FIA GT. Sindsdien volgden nog eens tien bezoeken van de gereputeerde internationale promotor aan de Limburgse omloop, met FIA GT, het FIA GT1 World Championship, de FIA GT3, de FIA GT Series en de Blancpain Sprint Series. Ook in 2015 mogen de autosportfans en liefhebbers van prestigieuze GT-wagens zich weer opmaken voor een schitterend weekend Circuit Zolder. Op 5, 6 en 7 juni is er niet enkel de derde manche van de Blancpain Sprint Series, met vooraan ook twee snelle Belgen, maar ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux en de Duitse DTC ADAC Procar racen er. Last but not least zijn er ook de RACB GT Parade en de AMG Parade. Niet te missen dus!
  • Powercars
GT-wagens spreken nog steeds tot de verbeelding. Iedere autoliefhebber houdt van een Ferrari 458, kijkt om naar een Mclaren die in de straat voorbijrijdt of droomt zelf stiekem van een Audi R8 of Porsche 911. Als die wagens, met de snelle rijders achter het stuur, dan neerstrijken op een circuit zoals dat van Zolder om er elkaar te bekampen, zijn er geen excuses meer om afwezig te zijn.
 
“Onze samenwerking met SRO, de organisatie van Stéphane Ratel, is inderdaad al meer dan vijftien jaar oud”, weet ook Algemeen Directeur van Circuit Zolder, Thierry Deflandre. “We zijn daar bijzonder trots op, want ieder jaar is hun komst één van de internationale hoogtepunten voor onze omloop. De uitstraling van de Blancpain Sprint Series is enorm en het feit dat we met Enzo Ide en Laurens Vanthoor twee toppers uit eigen land aan de start hebben, in een Belgische WRT Audi R8 LMS, is uiteraard de kers op de taart. Laurens woont inderdaad zo goed als op ons asfalt en hij is leider in het kampioenschap. Zijn teamgenoot Robin Frijns, uit Nederlands Limburg, mag zijn fans trouwens zeker ook meebrengen naar ons circuit, voor een prachtig internationaal weekend.”
 
Belgische leider
Inderdaad, Laurens Vanthoor leidt de debatten voor de komst naar Circuit Zolder. De kersverse winnaar van de 24 Uur van de Nürburgring zal op eigen bodem zeker trachten om zijn zegereeks voort te zetten, met het oog op een tweede titel in de Blancpain Sprint Series.
 
Laurens Vanthoor: “Ons weekend in Engeland, op Brands Hatch, begon dramatisch, maar na een dubbele zege waren Robin en ik zondagavond meteen leider in het kampioenschap. Uiteraard willen we voor eigen publiek in Zolder verder op ons elan doorgaan, maar gezien de zware concurrentie van Porsche, Bentley, Ferrari, Nissan, McLaren en niet te vergeten onze eigen teamgenoten en merkgenoten bij WRT en Audi, zal dat geen evidente opdracht zijn. Maar voor eigen publiek kunnen winnen, is voor iedereen bijzonder, ook voor mij.”
 
In de kleuren van Belgian Audi Club Team WRT vinden we inderdaad nog een snel duo, met name Enzo Ide en de Duitser Christopher Mies, die bij de seizoensopener in het Franse Nogaro meteen tweemaal op het podium stonden.
 
Enzo Ide: “Brands Hatch was een tegenvaller voor ons en ik ben dan ook dubbel gemotiveerd om op Circuit Zolder weer vooraan mee te strijden. De snelheid is er, dus waarom niet…”
 
Nog spektakel
Nog spektakel komt er zeker van de DTC ADAC Procar en de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Laten we starten met de merkencompetitie met de Porsche 911. Seriesmanager Steven Stichelbout geeft tekst en uitleg: “Een merkencup start met het principe dat iedere deelnemer over hetzelfde materiaal beschikt. Je krijgt dus voor de deelnemers en het publiek heel wat spektakel op de piste en dat met een legendarische GT, de Porsche 911. Ook wij kijken enorm uit naar ons tweede weekend van het seizoen, zeker in een prachtig kader als dat van de Blancpain Sprint Series.”
 
Ook de DTC ADAC Procar komt voor de tweede race van het seizoen naar Circuit Zolder, maar ditmaal zijn het de typische Hot Hatch, kleine krachtige en sportieve wagens die de hoofdrol opeisen. Zo zien we MINI John Cooper Works, Ford Fiesta ST en andere Peugeot 207 GTi aan de start verschijnen, voor races gekenmerkt door bumper-aan-bumpergevechten.

Circuit Zolder pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Blancpain GT Sprint op donderdag 28 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons