van der Horst

Stratencircuit Moskou krijgt vorm

Moscow State University
Moscow State University
De Russische manche van de Blancpain Sprint Series die begin juli op de kalender staat zal plaatsvinden op de straten en pleinen rondom staatsuniversiteit van Moskou. Het circuit werd uitgetekend in een groene omgeving, tussen de universiteitstoren en de oevers van de Moskva rivier. De omloop zal in tegenwijzerzin worden afgelegd en voornamelijk bestaan uit 90-graden bochten. Er werden ook wat ruimere bochten uitgetekend om inhaalmanoeuvres mogelijk te maken. Het circuit meet amper 2.7 kilometer, wat maakt dat het aantal deelnemers beperkt wordt tot 24. In navolging van de Baku World Challenge genieten de deelnemende teams een startpremie, wat voor Moskou neerkomt op €20.000 per startnummer.
Blancpain Sprint Series - Brands Hatch
Blancpain Sprint Series - Brands Hatch
Naast de 18 à 19 wagens die het volledige seizoen afwerken, is er dus nog ruimte voor enkele gastoptredens. Daarbij moet vooral gedacht worden aan enkele Russische teams. Zo gaf SMP Racing eerder al aan dat het waarschijnlijk een paar Ferrari’s aan de start brengt. Rusland wordt momenteel in het kampioenschap al vertegenwoordigd door GT Russian Team en Rinaldi Racing (Russische geldschieters), maar ook in Blancpain Endurance rijden nog heel wat Russen rond.

Moskou
Moskou
De lokale promotor, Korsa Club, beschikt reeds over heel wat ervaring. Zo stond het eerder al in voor de Russische DTM-manche, en zal men ook de Formule E wedstrijd rondom het Kremlin op zich nemen. De Blancpain Sprint race is een verderzetting van het Moscow City Racing concept, dat buiten demo’s van elke mogelijk tak van autosport dit jaar dus ook een echte race kan voorschotelen. Het evenement wordt verreden over twee dagen, met trainingen en kwalificaties op zaterdag 4 juli, gevolgd door beide races op zondag 5 juli.

Foto's: Moscow State University & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Sprint op donderdag 14 mei 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Moscow City.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons