van der Horst

Zolder: Vanthoor pakt pole in zijn achtertuin

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Laurens Vanthoor slaagde er vanmorgen in de #1 WRT Audi die hij deelt met Robin Frijns op de pole te zetten voor de kwalificatierace later op de dag. Het werd in Q3 een mooie strijd tussen Vanthoor, Maximilian Buhk in de #84 HTP Bentley en Norbert Siedler in de #333 Rinaldi Racing Ferrari, die gisteren tijdens de vrije trainingen nog de beste bleek. Vanthoor haalde het uiteindelijk met een goeie twee tiende van een seconde in zijn tweede snelle rondje.
  • Circuit Zolder
BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW Z4
BMW Sports Trophy Team Brasil - BMW Z4
De vierde tijd was er voor Stéphane Richelmi in de #3 WRT Audi, op de derde startrij vinden we deze namiddag de #55 Attempto McLaren van Kevin Estre met daarnaast Markus Winkelhock in de enige Phoenix Audi met startnummer 6. Frank Stippler reed in de #4 WRT Audi de zevende tijd, maar bleef slechts op iets meer dan een halve seconde van zijn merkgenoot Vanthoor. Sergio Jimenez in de #0 Team Brasil BMW en Tom Dillmann in de #83 HTP Bentley completeerden de tabellen in Q3.

Laurens Vanthoor en Maximilian Buhk
Laurens Vanthoor en Maximilian Buhk
Laurens Vanthoor: "Ik moest er echt hard voor werken, ik heb zwaar gepusht en ben zelfs twee keer bijna van de baan gegaan. Maar het is gelukt om de pole te pakken." Maximilian Buhk was verrast door zijn tweede tijd in de #84 Bentley, terwijl Tom Dillmann een verklaring had voor zijn negende en laatste plaats in Q3 in de andere Bentley. "Ik had een lekke band linksachter waardoor ik de goede prestaties in Q1 en Q2 niet kon verderzetten. Ik debuteerde hier op Circuit Zolder jaren geleden in de Formule Renault 1.6 en het is leuk hier terug in actie te komen."

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8LMS Ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8LMS Ultra
Enzo Ide verging het minder goed, na een probleem in Q1 met teamgenoot Christopher Mies aan het stuur, zagen we hem niet meer in actie tijdens Q2 door een motorprobleem. De #2 WRT Audi viel in die eerste sessie stil in de Villeneuve, de wedstrijdleiding legde de kwalificatie stil maar luttele seconden daarna kon de Duitser alsnog zijn weg vervolgen. Ook Craig Dolby slaagde er in de #73 MRS GT Nissan niet in door te stoten tot Q3 na een remprobleem rechtsachter tijdens Q2.

Foto's: Martijn Wouters, Marnik Mouchaers & Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Sprint op zaterdag 6 juni 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Blancpain Sprint Series Zolder.
  • VR Racing

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons