van der Horst

BMA Autosport van de Boucles richting Haspengouw

Zoals de traditie het wil, speelde team BMA van Bernard Munster tot de slotfase mee voor de zege in de Legend Boucles de Spa. Grégoire de Mevius en André Leyh strandden met hun Safari Porsche 911 uiteindelijk op amper 4,22 punten van François Duval. « We waren er heel dicht bij. De overwinning verspeelden we op de Clémentine, vertelt Grégoire. Heel jammer, want met onze gravelophanging hadden we daar het verschil moeten maken. Helaas kon ik mijn vertrouwde nota's niet gebruiken en de nota's van Bernard Munster, die ik gebruikte, zijn niet volgens hetzelfde systeem opgemaakt. Ik kon er niet helemaal op vertrouwen, waardoor ik teveel strafpunten pakte. Jammer, want voor de rest was het een uitstekende dag. Deze Boucles 2014 hebben me weer zin gegeven om terug op asfalt te rijden... »
  • LTF
Nadat hij vorig jaar op een haar naast de zege greep, kende Bernard Munster, voor de gelegenheid genavigeerd door Johan Gitsels, op de eerste twee proeven problemen met de versnellingsbak, waardoor hij de ganse dag moest achtervolgen.
« Onze remonte was heel mooi, maar voor de overwinning waren we meteen uitgeteld, bevestigt de verantwoordelijke van BMA. Bovendien moesten we door de sortie van Abbring in Stoumont rechtstreeks naar de Clémentine zonder langs de service te passeren. Daardoor hadden we niet de geschikte banden en evenmin de juiste afstellingen voor die bijzondere Regularity Test. Onze chrono was helemaal niet slecht, verre van. Maar, dit jaar werden de Boucles, door het zachte weer, beslist op de 4 of 5 RT's die niet zonder strafpunten afgewerkt konden worden. Om de wedstrijd te winnen moest je op die proeven toeslaan. Het resultaat van het team is toch uitermate positief, want de drie Porsches 911 Safari van BMA haalden ook allemaal de finish! »

De derde piloot van BMA was de Fransman Alain Deveza, bijgestaan door zijn landgenoot Guy Tezenas. Na een regelmatige wedstrijd, plaatsten ze hun BMA 911 Safari in de top 15, wat de prestatie van het team des te meer glans gaf.
« We kwamen in Spa aan de start om kennis te maken met de Porsche met het oog op Marokko, om het Belgische asfalt beter onder de knie te krijgen met het oog op de Condroz en vooral om te genieten van de uitzonderlijke ambiance en het enthousiaste publiek, vertelt Alain Deveza. Omdat het ons debuut was in Spa, mogen we tevreden zijn over ons resultaat, zeker omdat het zachte weer in onze kaart speelde. De notie van regularity ontging ons een paar keer, maar dat was voor ons niet zo belangrijk. Nog eens bedankt aan team BMA dat ons de kans geeft uitzonderlijke ervaringen mee te maken...»

Op naar Landen !
Na de traditionele opening in Spa, kreeg BMA, het team uit Petit-Rechain, geen kans om op adem te komen. Volgend weekend gaat het Belgian Rally Championship van start in Landen met de Rally van Haspengouw. Daar zal de nieuwe Skoda Fabia S2000 van Freddy Loix en Johan Gitsels zijn eerste wedstrijd afwerken.
« We zijn druk bezig met de voorbereiding", vervolgt Bernard Munster. "Donderdag gaan we voor de eerste keer testen. Voor ons wordt de Rally van Haspengouw een ontdekking, maar we hebben er vertrouwen in, want we hebben alle troeven in handen om een sterk resultaat te realiseren met Freddy Loix in de kleuren van Skoda België. Op naar Landen, waar BMA verder zal gaan op zijn elan… »Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Rally Championship op vrijdag 21 februari 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally van Haspengouw.
  • Powercars

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons