van der Horst

BMC en BNL presenteren 2019 kalender met belangrijke nieuwigheden

BMC Genk
BMC Genk
Het jaar 2018 is bijna ten einde en dus is het tijd om vooruit te kijken naar wat 2019 brengt. De organisatie van de Belgian Max Challenge en de BNL Karting Series weet ook voor komend seizoen weer een mooie, gevarieerde kalender te presenteren. De Belgian Max Challenge zal ook komend seizoen weer als Belgisch kampioenschap gelden, terwijl de grote broer, de BNL Karting series verder aan zijn internationale uitstraling werkt.
Start Rotax Senioren
Start Rotax Senioren
De BMC heeft er een lastig 2018 opzitten. De grote deelnemersvelden zoals we die de voorbije jaren kenden bleven helaas uit. Maar voor 2019 heeft de organisatie iets speciaals gepland, waarbij twee manches zullen samenvallen met het Nederlands kampioenschap Rotax Max. Het getuigt van de grote wil naar een sterk Belgisch kampioenschap! De kalender telt vijf manches op vier verschillende circuits, waarbij er wel afscheid wordt genomen van Spa-Francorchamps.

Karting Genk
Karting Genk
Begonnen wordt er op 14 april op de thuisbasis in Karting Genk. Daarna moeten de piloten aan de slag op het prachtige Mariembourg, in Wallonië, een circuit dat bij iedere rijder zeer geliefd is, ook in Nederland. En dus is dit ook meteen de eerste afspraak met het NK, dat hetzelfde weekend ook in Mariembourg rijdt. Afspraak in Mariembourg op 2 mei. 9 Juni wordt er opnieuw gereden op de Erftlandring in Kerpen. Een atypische baan die bij velen geliefd is, en door velen gehaat wordt.
De vierde ronde van het kampioenschap is er opnieuw één die samengaat met het NK, deze keer op 18 augustus op het circuit in het Nederlandse Berchem. Geen onbekend terrein want het kampioenschap was er al eens te gast, in 2015. Afsluiten doen we opnieuw in Genk tijdens het weekend van 14 en 15 september.

Daar waar de BMC een puur Rotax kampioenschap is, wordt in de BNL het roer omgegooid. Er blijft natuurlijk plaats voor de Rotax motoren, maar zij krijgen het gezelschap van de OKJ, OK en KZ bommen. De Belgian New Leading series toont met de komst van deze laatste drie klasses dat het duidelijk hogerop wil en zo zijn huidige internationale uitstraling nog meer in de verf wil zetten. Het zijn namelijk deze klasses die op het hoogste niveau van de kartsport in actie komen. De BNL kalender bestaat opnieuw uit drie wedstrijdweekends met zowel op zaterdag als op zondag een wedstrijddag.

Rotax Senioren
Rotax Senioren
Een opwarmertje staat gepland op 24 februari. Dan vindt de BNL KickOff plaats, welke een losstaand event is waarbij een entry voor het volledig seizoen gewonnen kan worden. Dat seizoen begint op 23 en 24 maart in Genk. Normaliter vormde de baan in het Franse Ostricourt het strijdtoneel voor de tweede manche maar daar stapt de organisatie van af. We blijven binnen België en trekken op 6 en 7 juli naar Mariembourg. Het slotakkoord wordt opnieuw in Genk gehouden en dat tijdens het weekend van 5 en 6 oktober.

Foto's: Michael Melis
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op vrijdag 28 december 2018.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons