van der Horst

BMS Motorsport gaat voor Mazda MX-5 Cup

Mazda MX-5 Cup
Mazda MX-5 Cup
Vanuit Nederland was er tot hiertoe heel wat belangstelling voor de Mazda MX-5 Cup en nu heeft ook het Belgische BMS Motorsport bekendgemaakt dat zij deelnemen aan deze nieuwe sprint merkencup! “BMS Motorsport is inderdaad overgegaan tot de aankoop van twee Mazda’s MX-5 in Cup-uitvoering,” stelt Filip Baelus, de drijvende kracht achter het in Turnhout gevestigde Belgische team. “Tot hiertoe waren wij met een Volvo C30 actief in rallycross en binnen de Belcar runden wij tevens een BMW M235i. De Mazda MX-5 Cup leek ons ideaal om onze activiteiten te verruimen en dan vooral met het oog op het aantrekken van piloten die voor het zuivere sprintwerk willen kiezen.”
  • Dreamdrive
De Mazda MX-5 werd voor de circuitracerij door Intrax Suspension Technology omgebouwd, voorzien van een ingelaste rolkooi met FIA certificaat en een aangepast onderstel met Intrax-schokdempers, goed  voor een gewicht van 960 kg en 184 pk onder de motorkap. Tijdens zes publieksvriendelijke meetings op Circuit Zolder, Spa-Francorchamps, Circuit Zandvoort en TT Circuit Assen worden telkens twee sprint races verreden van 30 minuten.

“Op dit ogenblik zijn wij in gesprek met enkele potentiële piloten,” licht Filip nog toe. “Er is nog niets beslist maar wij van onze kant zijn alleszins vastbesloten om aanwezig te kunnen tekenen tijdens de openingsmanche van de Mazda MX-5 Cup in het kader van de Jumbo Familiedagen op Circuit Zandvoort. Gezien de enorme publieke belangstelling – vorig jaar waren er 100.000 toeschouwers aanwezig – is het een unieke gelegenheid voor sponsors, partners en dus kandidaat-piloten om zich daar een eerste keer te tonen en zich in de kijker te rijden. In de hoop er samen een vervolg aan te breien tijdens de eerstvolgende meeting van de Mazda MX-5 Cup en dan nog wel op Belgische bodem met de Zolderse Superprix.”

Het is niet de eerste keer dat de Belgische fans zo’n ‘open’ Mazda MX-5 te zien zullen krijgen. In 2000 om precies te zijn maakten een vijftiental gelijkaardige Mazda’s deel uit van het toenmalige BK Circuit en stonden de Japanse achterwielaangedreven bolides borg voor spannende deur-aan-deur gevechten. Mazda heeft in België trouwens geschiedenis geschreven door als eerste Japanse constructeur in 1981 de overwinning te behalen in de 24 Uren van Spa.

Kalender Mazda MX-5 Cup
18-19 mei - Jumbo Familiedagen Circuit Zandvoort
31-5 / 1-2 juni - Zolder Superprix
12-13-14 juli – Blancpain GT Series  Circuit Zandvoort
16-17-18 augustus - Gamma Racing Day TT Circuit Assen
4-5 oktober- TCR 500 Spa-Francorchamps
18-19-20 oktober - Finaleraces TT Circuit Assen

Mazda MX-5 Cup
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Supercar Challenge op maandag 6 mei 2019.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons