van der Horst

BMW Clubsport Trophy: Trophée des Fagnes: Voorbeschouwing van de organisatoren

BMW Clubsport Trophy
BMW Clubsport Trophy
We zijn weer vertrokken! Na een lange winter, zal de BMW Clubsport Trophy 2014 komende zaterdag 5 april van start gaan op het circuit van Spa-Francorchamps, in het kader van de mooie meeting Trophée des Fagnes. Een tiental BMW 325i E46, E90 en E92 worden verwacht te midden het indrukwekkende peloton van de Belgian Gentlemen Driver’s Club (BGDC). Het wordt dus weer eens een fel betwiste race in de race.
“We hebben de regels van het spel uiteraard niet veranderd”, legt Jan Horemans, verantwoordelijke van de BMW Clubsport Trophy uit. “Onze wagens zijn zeer standaard, wat maakt dat ze democratisch en betrouwbaar zijn. De banden zijn semislicks van Yokohama, meteen goed en betaalbaar rubber. Op sportief vlak worden we gecontroleerd en gelood door Dekra, wat maakt dat we zeker zijn van een echte gelijkheid onder de wagens, goed voor de sportieve strijd. Kortom, het is de ideale formule om zich in de kijker te rijden en we zien ondertussen dat heel wat rijders hun carrière bij ons begonnen zijn en hun eerste lijnen van hun palmares in de BMW Clubsport Trophy geschreven hebben! Lorenzo Donniacuo is daar een goed en recent voorbeeld van. Onze  Hospitality zone zal er ook weer staan in de paddock van Spa en meer dan ooit moet dat het ontmoetingspunt worden voor de deelnemers, teamleden en genodigden.”

De nieuwigheden voor dit seizoen dan: we merken op dat de 24 Uur van Zolder op de kalender is ingeschreven. “De test vorig jaar was positief, wat maakt dat we deze klassieker van de Belgische autosport op onze kalender hebben ingeschreven”, gaat Jan Horemans verder. “49 wagens zijn er reeds aangemeld voor de 24 Uur van Zolder en dat betekent dat we weer een mooi autosportfeest op en naast de Limburgse omloop gaan krijgen. Voor de overige races werken we samen met de BGDC, te meer dat de relatie met de promotoren van deze competitie steeds beter en beter wordt, om niet te zeggen perfect is.”
 
Vanaf zaterdag biedt de Clubsport Trophy weer een mix van jonge en meer ervaren rijden, zoals we dat ondertussen gewoon zijn (Peter Theeuws, Guido Werckx, Thierry De Zan…), naast de echt jonge wolven uit de karting (Guillian Reyniers, Lorenzo Donniacuo, Cédric Wauters...). De teams komen uit België en Nederland en luisteren naar volgende namen: JJ Motorsport (3 auto’s), BMW Team Van der Horst (3 auto’s), BP Valentino Racing (3 auto’s), Yokohama Power Racing, ET Racing, Testdriver en nieuwkomers G&A Racing (de structuur van Guino Kenis), QSR, Brother Racing, DVB Racing en Shipex Racing. Sommige teams starten dit weekend al, andere volgen later.
 
De race staat op het programma tussen 14u40 en 18u00, met een tiental Duitse bolides, waaronder de #9 Yokohama Racing van Olivier Hermans en Davy Convents, trouwe rijders, de #45 BMW Team Van der Horst met Benny Schier en Peter Theeuws, een ex-Belcar rijder, de #50 Shipex Racing van Nicolas Vandierendonck (nieuw), Kevin Kenis (nieuw), Frederick De Clerk (nieuw) en Manu de Ryse (nieuw), de #51 BP Valentino Racing van Pascal Bendib, Fabrizio Valentino en Stefan de Coorman (nieuw), de #52 JJ Motorsport van de ervaren Guido Werckx en Kristof De Neef, de #54 JJ Motorsport van de jonge Leuvenaar Guillian Reyniers naast Alain Feraille, de officiële coach van het BMW Clubsport Trophy Young Driver Programme, de #57 QSR van Patrick Zeeuws (nieuw) en Stephan Geurts Jr (nieuw), de #84 BMW Team Van der Horst van Gerard Van der Horst en William Van Deyzen en de #251 BP Valentino Racing van Lorenzo Donniacuo en Thierry De Zan, die van naderbij te volgen zijn. Rendez-vous zaterdagavond na de Trophée des Fagnes voor een eerste bilan… 

BMW Clubsport Trophy press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op vrijdag 4 april 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons