van der Horst

BMW Clubsport Trophy - Coupes de Mettet: Bonnet & Bouvy pakken zege – Pedro Bonnet nieuwe leider

Bonnet-Bouvy - BMW 325i Clubsport
Bonnet-Bouvy - BMW 325i Clubsport
Vandaag werd in het kader van les Coups de Mettet de eerste wedstrijd van het weekend verreden binnen de BMW Clubsport Trophy. Voor het eerst reed de Trophy alleen, los van de BGDC. Gezien de lengte van het circuit werd hiervoor geopperd en daardoor konden de deelnemers hun kans gaan, zonder rekening te moeten houden met wagens uit de BGDC.
  • Powercars
Tien wagens kwamen afgezakt naar Mettet en de pole werd veroverd door Bouvy/Bonnet voor Teixeira/Feraille en De Neef/Kenis.

Fred Bouvy verzilverde de pole en pakte de leiding voor teamgenoten De Neef en Kenis. De leiders in het kampioenschap Donniacio en Lambregs van Testdriver.be die drie punten voorsprong hadden bij aanvang van de wedstrijd moesten na 12 ronden het strijdperk verlaten met een defecte versnellingsbak.

Na de pilotenwissel kon de wagen van JJ Motorsport met Bouvy / Bonnet de leiding behouden en finishte als winnaar met 41 seconden voorsprong op de tweede wagen van JJ Motorsport met De Neef / Kenis. Van der Horst en Schrier vervolledigden het eerste podium van het weekend.

Via winst en het uitvallen van de voornaamste concurrent kon Pedro Bonnet de volle puntenpot pakken en start morgen als nieuwe leider tijdens de tweede wedstrijd van het weekend over twee uren.

Foto: Georges De Coster  Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Circuit Nationaal op zaterdag 14 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 12 Heures de Mettet.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons