van der Horst

BMW Clubsport Trophy: Trophée des Fagnes: Nabeschouwing van de organisatoren

Na de tweede afspraak van de BMW Clubsport Trophy 2015, bestaat er geen twijfel meer, deze competitie zal bol staan van de spanning en sensatie voor de rest van het seizoen. Meer dan ooit in de korte geschiedenis van deze merkencup met de diverse quasi standaard BMW 325i (E46, E90 & E92) zien we dat de prestaties gelijklopend zijn en dat het minste race-incident het verschil kan maken. In Francorchamps, in het kader van de Trophée des Fagnes, hebben twee lange neutralisaties in het wedstrijdbegin de strategieën beïnvloed, en diegene die snel hun strategie konden aanpassen, hebben er uiteraard hun voordeel mee gedaan.
Na 180 enorm intense minuten waren het de jonge rijders Bernard Claes en Cédric Wauters die hun BMW met startnummer #3 als winnaar over de meet stuurden. Na hun pech in Zolder komen ze zo meteen weer in de strijd om de titel. “In Limburg reden we al vooraan, maar we kregen een straf op het einde van de race”, legt Bernard Claes uit. “Hier liep alles perfect en met Cédric hebben we een zeer mooie race gereden. We hebben een klein team, maar we maken ons sterk dat we heel het seizoen vooraan zullen meespelen.” Het meest Belgische team van de Clubsport Trophy, met een Franstalige en Nederlandstalige rijder, haalde zeker zijn voordeel uit de sterke strategie in een wedstrijd die bol stond van de omwentelingen. “Het is zeker één van de voordelen van de BMW Clubsport Trophy”, gaat Cédric Wauters verder. “Je mag nooit wanhopen, want iedereen heeft de mogelijkheid om op het podium te eindigen. Vandaag was de wagen top en de zege is dus de onze.
 
Hij stond geboekstaafd als de Iron Man van de Clubsport Trophy na Zolder, maar de soloman Jimmy De Breucker, besloot om zijn wagen in Spa met een teamgenoot te delen, in casu Jo Lammens. Resultaat: een tweede top 3 in evenveel races… en de leiding in het kampioenschap! “De aanvang van mijn wedstrijd was vandaag minder goed, maar verder verliep alles weer zeer sterk en op de piste was de sfeer weer erg ‘gentlemen’ tussen de deelnemers van de BMW Clubsport Trophy”, vertelde Jimmy. “In Zolder heb ik 150 minuten gereden, maar dat was op de limiet van het mogelijke. Ik denk dat ik tijdens de rest van het seizoen dus met een teamgenoot zal rijden. Ik hoop uiteraard dat de resultaten zullen blijven volgen.”
 
Het podium van Francorchamps was verder voor Guino Kenis, deze race samen met Peter Van Delm in de #56, die op amper 11 seconden van de #57 strandde! Ook voor de man uit Turnhout was het een tweede opeenvolgende podium. De winnaars van Zolder, Lorenzo Donniacuo en Giovanni Scamardi, misten het podium dan weer net, nadat ze heel de race vooraan reden. Maar dubbele pech maakte dat het een vierde plek werd. “Het begin van de race was zeer goed, maar bij de eerste neutralisatie, kwam ik meteen binnen voor een eerste stop, wat maakte dat ik anderhalve minuut bonus had op de dichtste achtervolgers”, legt Lorenzo uit. “De situatie veranderde halverwege de race, met een progressief vermogensverlies, wat maakte dat we een derde stop dienden uit te voeren. De wagen reed op het einde niet meer sneller dan 120 km/u en tijdens de uitloopronde stopte onze wagen helemaal. We zullen nu het euvel opsporen. Nu goed, ieder weekend winnen, is niet mogelijk.”
 
Het duo van de #251 bleef als vierde nipt de #325 van Nicolas Vandierendonck, Kevin Kenis en Manu Van de Ryse voor en ook de #157 van Mario Timmers en Patrick Zeeuws als zesde. De andere leden van de familie Donniacuo, Giovanni en Luigi (#58) werden zevende voor het duo De Zan-Gillion (#151), het trio Bendib-Valentino-Kimplaire (#51) en de weinig ervaren Kobe Claes en Stan Van Samang (#33), die zeker nog van zich zullen laten horen.
 
Na een mooi begin van het seizoen voor de BMW Clubsport Trophy 2015 is het nu even wachten alvorens we de Duitse wagens weer in het peloton van BGDC zien tijdens de Trophy of the Dunes in Zandvoort, aan de Nederlandse Noordzee. Dat circuit is zonder meer een mooie plek voor merkencups! 

BMW Clubsport Trophy pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op dinsdag 7 april 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Trophée des Fagnes.
  • Powercars

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons