van der Horst

BMW M2 CS Racing voorgesteld

BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
Gisteravond heeft BMW in München de nieuwe BMW M2 CS Racing onthuld, de facto de opvolger van de BMW M235i/M240i Racing Cup en vanaf heden dus het nieuwe instapmodel van de customer racing-afdeling bij Duitse constructeur. Die insteek onderstreepte BMW door de simracing-community bij de lancering te betrekken, waarbij de winnaar van een simrace - Mitchell de Jong - 10.000 euro rijker terug huiswaarts naar de VS mocht reizen. Vandaag, vrijdag, krijgen potentiële klanten de eerste kans om de bolide te bewonderen.
  • Oeste Kart
BMW M2 CS Racing
BMW M2 CS Racing
De BMW M2 CS Racing werd ontwikkeld op basis van de recent in Los Angeles voorgestelde BMW M2 CS. De ingenieurs gebruikten de ervaring opgedaan bij de ontwikkeling van de BMW M4 GT4, waarbij de 3 liter biturbo zes-in-lijn van de M2 CS Racing standaard tussen 280 en 365 pk levert, maar er een upgrade bestaat die het aantal beschikbare paarden opvoert tot 450. Die set-up koppelt BMW aan een 7-bak met dubbele koppeling. De wagen beschikt standaard over ABS en in tegenstelling tot de BMW M235i Racing, is de BMW M2 CS voorzien van een dak uit koolstofvezel. Identiek aan de BMW M235i Racing en de BMW M4 GT4, is er ook bij de nieuwste BMW M Motorsport-telg geen centrale wielmoer.

BMW M2 Competition
BMW M2 Competition
Onder de naam BMW M2 Competition testte BMW de bolide reeds eerder dit jaar in Miramas en Portimão en in het VLN-kampioenschap. De uiteindelijke productieversie van de wagen kan in de handen van klanten in actie treden in de VLN (NLS) en de TC America en waarom ook niet... het Belcar Endurance Championship.

Foto's: BMWSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit op vrijdag 6 december 2019.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons