van der Horst

BMW M6 GT3 toont zich voor het eerst (+ Foto's)

BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
Na de eerdere aankondiging van BMW dat het werkte aan een opvolger voor de BMW Z4 GT3, bleef het enkele maanden stil. Vandaag bericht de Beierse constructeur evenwel dat de bolide afgelopen zaterdag de roll-out kreeg op een testomloop op de fabrieksterreinen van BMW in Dingolfing. Jörg Müller kreeg de eer om de nieuwe GT3 voor het eerst de piste op te sturen. Doel is om vanaf 2016 met een competitieve bolide de handschoen op te nemen tegen de verzamelde GT3-concurrentie.
BMW M6 GT3
BMW M6 GT3
"Dit is een belangrijk ogenblik voor iedereen die de afgelopen maanden zo intensief en gepassioneerd heeft gewerkt aan de ontwikkeling van de BMW M6 GT3", zei BMW motorsportdirecteur Jens Marquardt. "Deze wagen bevat alle ervaring die we de laatste jaren hebben opgebouwd in de endurance-racerij. We zitten nu goed op schema met de ontwikkeling en zijn vol vertrouwen dat we in 2016 van bij de start op het asfalt kunnen staan met een competitief pakket."

"Het is een fantastisch moment wanneer je in de garage stapt en deze prachtige wagen ziet", lichtte Müller toe. "Een roll-out is natuurlijk slechts een eerste test, maar in het algemeen ging alles goed en kenden we geen problemen. De motor (een 4.4l V8 biturbo van meer dan 500pk nvdr.) verbaasde me echt. Hij is vrij krachtig en heeft een goed koppel, wat belangrijk is voor een wagen zoals deze.

Foto's: BMW AG



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op donderdag 5 februari 2015.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons