van der Horst

BMW Motorsport domineert Sebring Supersaturday

Jesse Krohn, Bruno Spengler en Nicky Catsburg
Jesse Krohn, Bruno Spengler en Nicky Catsburg
Omwille van de Corona-crisis was IMSA genoodzaakt om de 12 Hours of Sebring uit te stellen. Dit was natuurlijk een teleurstelling voor de vele fans van de wedstrijd, maar de organisatie kwam met een oplossing: Sebring Supersaturday. Maar liefst 46 piloten die deelnemen in een IMSA gesanctioneerd kampioenschap kwamen aan de bak op iRacing waar zij allemaal in een wagen van de GTE-klasse geworpen werden. BMW Motorsport nam deze uitdaging zeer serieus en dat zou ook snel blijken tijdens de race over 90 minuten.
Hoewel Robby Foley de pole bemachtigde met de Turner Motorsport getooide BMW M8 GTE, waren het de fabriekspiloten Nicky Catsburg en Bruno Spengler die na de eerste ronde de leiding overnamen en daarna praktisch de volle  90 minuten bij elkaar bleven. De Canadees kon wel de leiding overnemen van Catsburg, nadat de Nederlander een fout maakte. De derde plaats ging tevens naar een fabriekspiloot van het Beierse merk. Jesse Krohn had in het begin moeite met Sage Karam, tot hij de mogelijkheid vond om de IndyCar-piloot te passeren en zo een 1-2-3 voor BMW Motorsport veilig te stellen.

Mirko Bortolotti
Mirko Bortolotti
Karam had nochtans een streepje voor op heel het veld. De Amerikaan had namelijk de hoogste rating op het spel, hij eindigde uiteindelijk op een logische vierde plaats met de Porsche 911 RSR, voor Audi-fabriekspiloot Mirko Bortolotti, die tevens met een Porsche de top vijf vervolledigde. Toch kregen we ook een incidentrijke race. Vele van de deelnemers zetten namelijk hun eerste stappen op het platform, waardoor verschillende van hen geregeld in aanraking kwamen met elkaar of de controle over hun wagen verloren. Sebring Supersaturday kwam als noodoplossing voor de uitgestelde 12 Hours of Sebring maar werd achteraf goed onthaald door het publiek, waardoor IMSA voorzitter John Doonan gerust kan terugblikken op een geslaagde eerste virtuele editie van de wedstrijd.

Foto's: BMW Motorsport - IMSADit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 22 maart 2020.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons