van der Horst

BMW Motorsport investeert meer in simracing

BMW M4 GT4 in Assetto Corsa Competizione
BMW M4 GT4 in Assetto Corsa Competizione
Nadat BMW minder inzet op de autosport heeft het voor 2021 al een vervangend plan klaar: het trekt vol de kaart van simracing. Dit jaar was het Beierse merk al op verschillende platformen actief - zoals onder meer de BMW 120 series op iRacing -, maar het gaat volgend jaar nog meer zijn stempel drukken op de virtuele wereld met onder meer nieuwe kampioenschappen en een eigen Sim Academy. Daarnaast koos men vier topteams uit om BMW te vertegenwoordigen.
BMW M2 CS Racing op rFactor 2
BMW M2 CS Racing op rFactor 2
De vier teams waar BMW mee wil samenwerken zijn niet van de minste: Team Redline van Max Verstappen, maar ook Williams Esports; G2 Esports en BS+ COMPETITIONS. Zij zullen als vertegenwoordigers van de Beierse constructeur te zien zijn op verschillende simplatformen als iRacing, Assetto Corsa Competizione en rFactor 2. Ook lanceert het Beierse merk verschillende kampioenschappen. Zo zullen de huidige kampioenschappen in iRacing en rFactor 2 met respectievelijk de M8 GT3 en M2 CS Racing blijven doorgaan, maar wordt het gamma verder uitgebreid.

BMW M4 GT3 in iRacing
BMW M4 GT3 in iRacing
Wel opvallend is de lancering van de BMW M4 GT3 op iRacing. De wagen zelf wordt normaal gezien pas in 2022 ingezet op de circuits, maar simracers krijgen nu al hun kans de wagen te besturen in de virtuele wereld. Hiermee vervangt men de BMW Z4 GT3, die al een aantal jaar beschikbaar was en de wagen zal ook telkens een update krijgen zodat deze exact dezelfde prestaties zal leveren als de in de echte wereld. Hiermee is het al het tweede merk dat vol inzet op simracing, nadat Porsche ook al fors investeerde over de laatste jaren heen waarbij het nog 200.000 dollar uitreikte voor de virtuele Porsche Supercup-winnaar.

Foto's: BMW Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Simracing op zaterdag 5 december 2020.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons