van der Horst

BMW Racing Cups: Na spannende races in de Ardennen, nu naar de legendarische omloop van Dijon

Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport
Dit weekend trekken heel wat Belgische autosportseries naar de Bourgogne en meer bepaald richting de zeer mooie en legendarische omloop van Dijon. Onder hen ook de BMW Racing Cups, een competitie die stilaan tot de vaste waarden in het Belgische autosportland behoort. De BMW Racing Cups bestaan ook dit seizoen weer uit de BMW Clubsport Trophy en BMW M235i Racing Cup. In Dijon zijn we toe aan de derde en vierde race van het seizoen, twee races waar snelheid, strategie en teamwerk weer de bepalende ingrediënten zullen zijn.
In de BMW Clubsport Trophy waren de eerste races van het seizoen echte thrillers. Winst en verlies lagen zeer dicht bij elkaar op Spa-Francorchamps en de BMW van GD Sport, met achter het stuur de familie Donniacuo bijgestaan door het jonge talent Benoit Philips, kon tot tweemaal toe de zege naar zich toetrekken. De verschillen waren echter klein en in Dijon mogen we ons opnieuw aan een behoorlijke strijd verwachten.

In Dijon zien we opvallend veel jong talent : regerend kampioen Lorenzo Donniacuo die het samen met Bernard Claes doet in de Van der Horst Motorsport BMW en Maxime Potty en Denis Dupont die het stuur delen met de ervaren Thierry De Zan.  Maar zij zijn niet alleen in de strijd om de zege en de podiumplaatsen.  Ook het Nederlandse trio Eric Sliphorst, Carlo Izelaar en Mick De Jonge, die in Spa al twee keer voor een podium tekenden, azen op een klassering in de bovenste regionen van de uitslag. Zij moesten in Spa maar enkele seconden toegeven op de winnaars en wie weet is het in Dijon aan hen om met de champagne te gaan lopen.
 
Verder is het ook uitkijken naar wat Guido en Tom Werckx gaan doen, twee getrouwe deelnemers aan de BMW Clubsport Trophy. Maar ook Steven Dewulf en Jeromy Hessels, in de tweede wagen van Van der Horst Motorsport en het duo Giovanni Scamardi en Doriano Marcucci met de BMW 325i van STDG Motorsport zullen hun mannetje weten te staan.
 
MSE - BMW M235i Racing Cup
MSE - BMW M235i Racing Cup
In de BMW M235i Racing Cup zullen de Oost-Vlaamse broers Sari hun voorlopige leidersplaats in de ranking verdedigen en zij mikken ook op een top-10 in de algemene ranking van de wedstrijd, een wedstrijd die uiteraard naar goede gewoonte samen met de BGDC 100 Series wordt verreden..
 
De beide races zijn ditmaal even lang, met name 150 minuten.
 
Noteren we nog dat de wedstrijden dit weekend via Live timing te volgen zijn via www.its-results.com
 
TIMING:
29 april 2017
09u45 10u30 – BGDC & BMW Club Series – 45 min Testing
18u15 19u00 – BGDC & BMW Club Series – 45 min Qualifying
30 april 2017
08u30 11u00 – BGDC & BMW Club Series – 150 min RACE 1
16u25 18u55 – BGDC & BMW Club Series – 150 min RACE 2
 

BMW Racing Cups press



  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons