van der Horst

BMW Racing Cups: Voorbeschouwing van de organisatoren op het seizoen 2016

BMW M235i Racing Cup
BMW M235i Racing Cup
Het nieuwe Belgische circuitseizoen nadert nu met rasse schreden. Tijdens het eerste weekend van april, midden de paasvakantie voor de jongeren, starten de beide BMW Racing Cups hun seizoen 2016 op de omloop van Spa-Francorchamps. Uiteraard staan de BMW Racing Cups voor het vijfde seizoen van de BMW Clubsport Trophy en voor de tweede jaargang van de BMW M235i Racing Cup. Het seizoen oogt alvast goed, met niet minder dan twintig teams die zich hebben ingeschreven, teams die nu donderdag – 24 maart – met een testdag op Circuit Zolder aan hun seizoen beginnen.
Promotor Jan Horemans heeft met zijn team een winter van hard werken achter de rug met het oog op een editie 2016 die een stap vooruit zal zijn voor de beide BMW Racing Cups. Een aantal vernieuwingen doen hun intrede en Jan Horemans schetst de belangrijkste krijtlijnen.
 
“We werken een seizoen van zeven meetings af, op drie verschillende omlopen en telkens rijden de beide BMW Racing Cups samen. Vijfmaal, met als hoogtepunt de 24 Hours of Zolder, doen we dat samen met de Belcar, tweemaal werken we samen met de BGDC, waarmee we in het verleden ook vaak aantraden. De BMW Racing Cups doen het vanaf dit seizoen op Dunlop, voor BMW Clubsport Trophy is dat de semi-slick Dunlop Direzza, voor de BMW M235i Racing Cup blijft het rubber identiek aan vorig seizoen, rubber dat specifiek voor onze wagen werd ontwikkeld. Technisch hebben we voor de Clubsport een vereenvoudiging van de Balance of Performance tussen de verschillende modellen, terwijl de BMW M235i Racing Cup een technische upgrade meekreeg, met een ophanging op uniballs, een kofferspoiler en andere remmen voor de vooras. Uiteraard zorgen die evoluties voor nog meer echt raceplezier en een intensere spanning.”
 
“We are racing” – ook virtueel!
 
De keuze voor zeven meetings met de beide BMW Racing Cups is niet toevallig. Het gaat om één merk, een community en iedereen die meewerkt, meeracet of supportert, draagt het merk BMW in zijn hart en is een autosportambassadeur. Het is dan ook niet toevallig dat er nog heel wat activiteiten op de kalender staan, parallel met de wedstrijden zelf.

“De BMW Racing Cups zitten in ons bloed, we doen dat niet enkel op zaterdag en zondag op de piste en het zijn ook niet enkel de rijders zelf die deel uitmaken van onze community. Zo lanceren we de Virtual BMW Racing Cup. Zoals je kan vermoeden is dat een virtueel kampioenschap, en dat in samenwerking met Dynamixx simulatoren. Meer en meer zien we dat virtuele racers niet moeten onderdoen voor het echte werk. Daarom is er dit initiatief.

De Virtual BMW Racing Cup is een kampioenschap met zeven manches op dezelfde circuits als de real-life kampioenschappen. De wagens die gebruikt zullen worden zijn de BMW M235i Racing in het Assetto Corsa-platform. De winnaars van de virtual BMW Racing Cup winnen een echte testdag aan boord van een racewagen uit de BMW Clubsport Trophy. Alle deelnemers aan de Virtual BMW Racing Cup zullen het ganse seizoen nauw betrokken worden bij de echte races.”
 
Maar is nog meer. De rijders in de BMW Racing Cups zijn ook echte ambassadeurs van hun sport en zo heeft de promotor van het kampioenschap alvast voorzien in een deelname aan de 24 Uur van Brussel karting met een kart bestuurd door een selectie van vaste deelnemers aan de BMW Clubsport Trophy en de BMW M235i Racing Cup.

De troepen
 
Maar ook sportief is er zeer goed nieuws. Met nu al twintig wagens in de BMW Racing Cups wordt de positieve evolutie van de voorbije seizoenen bevestigd. In de BMW M235i Racing Cup zien we niet enkel nieuwe Belgische topteams, zoals Belgium Racing en Qvick/VR Racing, die de gevestigde waarden zoals PK vervoegen, maar ook buitenlandse teams vinden de weg naar onze contreien. Zo is er internationale interesse van Captain Racing (D) en Egeland Motorsport (Noorwegen). In de Clubsport Trophy zijn er de vaste waarden (GD Sport, QSR, Convents Racing...) versterkt met nieuwe teams (ook internationaal met het Nederlandse Offenga Racing).

BMW Racing Cups Belgium



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 23 maart 2016.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons