BMW scoort 1-2-3 in Nürburgring 24 Qualifying Race

Walkenhorst Motorsport - BMW M6 GT3
BMW heeft de kwalificatierace voor de 24 uren van de Nürburgring gedomineerd. Net als het hoogtepunt van het VLN-kampioenschap wordt deze race over zes uur verreden. De Walkenhorst Motorsport BMW M6 GT3 van David Pittard, Nick Yelloly en Christian Krognes (winnaar 24H Spa 2018) reed een kwart van de race aan de leiding en won de wedstrijd met 12 seconden voorsprong op de ROWE Racing BMW #99 van John Edwards en Jesse Krohn, die pas in de voorlaatste ronde de leiding uit handen moest geven. Laurens Vanthoor leek op weg naar de derde plaats maar moest in de voorlaatste ronde zijn Manthey Porsche 911 GT3 R aan de kant zetten met problemen aan de stuurinrichting. De tweede ROWE BMW van Connor De Philippi, Tom Blomqvist en Mikkel Jensen vervolledigde het podium, al was het met drie minuten achterstand op de leiders.
De Black Falcon Mercedes AMG GT3 #6 van Patrick Assenheimer, Nico Bastian, Yelmer Buurman en Gabriele Piana had de pole gerealiseerd en was tevens de beste Mercedes op de vijfde plek, terwijl we de eerste Audi pas terugvinden op P8. 97 wagens verschenen aan de start.

--- UITSLAG N24 QUALIFYING RACE (PDF) ---

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Circuit Internationaal op maandag 20 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting N24 Qualifying Race.