van der Horst

BMW Team Brasil bevestigt uitbreiding naar BES en eerste rijders

BMW Team Brasil Livery 2015
BMW Team Brasil Livery 2015
BMW Team Brasil zal dit jaar naast de Blancpain Sprint Series ook uitkomen in de Blancpain Endurance Series. Dat bevestigde het team vandaag officieel. De equipe kwam de voorbije twee seizoenen in actie in de FIA GT en Blancpain Sprint Series en neemt er nu de vijf uithoudingswedstrijden, waaronder de 24 Hours of Spa, bij. Nadat het vorig jaar nipt een eerste overwinning miste, gaat men in het derde seizoen op Europese bodem resoluut voor zeges en titels. Doordat alle 12 Blancpain GT-wedstrijden op het programma staan, maakt het team bovendien ook aanspraak op de volle prijzenpot.
BMW Team Brasil Livery 2015
BMW Team Brasil Livery 2015
Het succes duo Caca Bueno en Sergio Jiminez blijft samen op de BMW Z4 GT3 met startnummer #0, de naam van hun teamgenoot voor de uithoudingswedstrijden wordt een van de volgende dagen bekend gemaakt. “Ik kijk er naar uit, en in het bijzonder naar de langere races, waar onze wagen in principe beter tot zijn recht komt”, aldus Bueno. Valdeno Brito is dan weer de enige rijder die tot dusver op de #77 werd bevestigd, de tweevoudig Braziliaans GT kampioen maakte vorig jaar twee gastoptreden en liet daarbij meteen een goede indruk achter met twee vierde plaatsen.

Naar goede gewoonte steekt het team dat zijn basis heeft in Estoril niet onder stoelen of banken dat het niet tevreden is met de Balance of Performance voor de BMW Z4 GT3. Teambazen Antonio Hermann en Washington Bezerra (die in Zolder Maxi Buhk nog naar de keel greep) trokken vorig week dan ook naar Duitsland om overleg te plegen met ingenieurs van BMW Motorsport. “We hebben diverse aspecten van de wagen die voor verbetering vatbaar zijn onder de loep genomen en we zullen een voorstel voorleggen aan SRO. We zijn zelfverzekerd, de wagen is competitief, maar lijdt onder de BoP,” verklaarde Hermann.

Foto's: BMW Team BrasilSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 24 februari 2015.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons