van der Horst

BMW Team Brasil volgend jaar ook in Blancpain Endurance

BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil - BMW Z4 GT3
BMW Team Brasil zal in 2015 zijn programma uitbreiden naar de Blancpain Endurance Series. De equipe onder leiding van Antonio Hermann en Washington Bezerra zal opnieuw met twee BMW Z4 GT3’s in actie komen in de Blancpain Sprint Series, maar zal voortaan dezelfde wagens ook aan de start brengen van de vijf Blancpain Endurance Series wedstrijden. Door zich in te schrijven voor de overkoepelende Blancpain GT Series zal het team in aanmerking komen voor het volledige prijzengeld – €100.000 per manche – in plaats van de 50% die wordt uitbetaald aan teams die zich enkel engageren in een van beide series.
Baku World Challenge in beeld gebracht (deel 1)
“Het voornaamste is dat we verder gaan. Volgende jaar nemen we ook de Blancpain Endurance erbij, wat inhoudt dat ons programma 12 weekends omvat in plaats van 7. We zullen zien hoe het verloopt, maar ik ben er zeker van dat we sterker en competitiever voor de dag zullen komen,” verklaarde Antonio Hermann. Na een moeizaam debuut in 2013, sloot de Braziliaanse equipe dit jaar aan bij de top in het competitieve kampioenschap. Men miste maar net de overwinning in de Main Race op de Slovakia Ring en finishte uiteindelijk vier keer op het podium, goed voor een vierde plaats in de kampioenschap voor de teams. In hun derde seizoen in de BSS is de ambitie de titel.

Zolder: De kwalificatie in beeld gebracht
“We zijn wat zaken aan het bekijken en enkele mogelijkheden aan het bestuderen. Ik denk dat we volgend jaar meer kans zullen hebben om te strijden voor de overwinning als we een betere BoP krijgen en SRO enkele aanpassingen doorvoert,” vulde Bezerra aan. Vooralsnog werden er geen rijders bevestigd, maar het team beschikt over een groot Braziliaans rijderscorps waaruit het kan kiezen.

Foto's: Vincent Wouters & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 4 december 2014.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons