van der Horst

BMW Team Van der Horst met twee BMW’s Clubsport naar 24H Zolder

BMW Team van der Horst - BMW 325i
BMW Team van der Horst - BMW 325i
BMW team Van der Horst, dat vaart onder het banier van Van de Horst Motorsport tekent opnieuw present tijdens de 24 Hours of Zolder komend weekend. Vorig jaar won het Nederlandse team nog de klasse van deze loodzware etmaalrace met het kwintet Dewulf-Hessels-Vandervreken-Lambregs-Mercuri en zal dit jaar met twee identieke wagens aan de aftrap verschijnen.
Van der Horst Motorsport - BMW 325i Clubsport
Van der Horst Motorsport - BMW 325i Clubsport
Bij zijn vierde deelname aan de 24 Hours of Zolder gooit BMW Team Van der Horst twee identiek ijzers in het vuur. Twee BMW Clubsport 325i voor twee kwartetten Cascatau Alex / Lambergs Johan / Poelmans Ben / De Kerpel Niels en Hessels Jeromy / Mercuri Mauro / Vandervreken Erik / Dewulf Steven.

“We hebben getracht om twee ploegen samen te stellen die evenwaardig zijn,” gaat teamchef Robert de Hoen van start. “We wonnen vorig jaar onze Klasse en dus liggen de verwachtingen vrij hoog. Ik ben nooit de man geweest van grote uitspraken, maar als je niet van start gaat om een plaats binnen de top 3 in de klasse te ambiëren, dan blijf je beter thuis. Dus we achten ons in staat om terug voor een podiumplaats te vechten”.

BMW Team Van der Horst gaat voor de eerste maal met twee wagens de strijd aan in de 24H Zolder en dat vraagt enige aanpassing.

Robert de Hoen in goed gezelschap
Robert de Hoen in goed gezelschap
“Ikzelf en Dennis Foppe nemen elk de verantwoordelijkheid van een wagen op ons en de rest doen we in gezamenlijk overleg”, gaat Robert verder. “We zullen ervoor zorgen dat er bvb geen twee wagens tegelijk zich aandienen in de tankzone of de pits. Dit is onze vierde deelname met een identiek team van een 14-tal man zonder de piloten en we zijn goed op elkaar ingewerkt. Een grote vriendenkring en gepassioneerde meccano’s en andere mensen die zich bezig houden met de catering, enz”.

Zeven wagens zijn er ingeschreven in de klasse Belcar 5 en na het verdwijnen van de BMW Clubsport Trophy zijn er bepaalde afspraken onder de teams.

Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport Trophy
Van der Horst Motorsport - BMW Clubsport Trophy
Robert De Hoen: “Ja, op de banden na blijven we ons, na onderling overleg met de andere teams, vast houden aan de geldende reglementen van de Clubsport Trophy. We rijden wel op slicks, maar voor de rest gaat het over zeven quasi identieke BMW’s 325i E90 met een identieke tankinhoud, enz. Het is een soort van gentlemen agreement tussen de onderlinge teams waarmee we steends een goed contact onderhouden.

Nog Belcar

Momenteel heeft BMW Team Van der Horst nog niet het volledige Belcar kampioenschap afgewerkt, maar staan toch vierde en vijfde in de tussenstand van de klasse Belcar 5. Tijdens de 24H Zolder zijn er dubbele punten te verdienen na 6, 12 & 24 uren koers.

BMW Team Van der Horst - BMW Clubsport Trophy
BMW Team Van der Horst - BMW Clubsport Trophy
“We gaan niet alleen voor het podium met beide wagens. We gaan eveneens een strategie uitwerken om zoveel mogelijk punten te verzamelen. Dit is een koers in de koers tussen de BMW’s Clubsport en we willen zoveel mogelijk scoren. We misten een wedstrijd die we als schrapresultaat kunnen gebruiken en na de 24H Zolder volgen nog twee races waarin we met beide wagens aan de start willen komen. De 24H Zolder is niet zomaar een uitstapje. Het is voor ons bittere ernst en er zal geraced worden vanaf het vallen van de driekleur tot het vallen van de geblokte vlag,” besluit een enthousiaste Robert de Hoen.       

Foto's: BMW Team Van der Horst - Niels Vaeck - Marnik Mouchaers  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons