van der Horst

BMW werkt aan BMW M8 en BMW M8 GTE en ambieert roll-out volgende maand (+ Foto's)

BMW M8 prototype
BMW M8 prototype
BMW heeft in het kader van de 24 uren van de Nürburgring de eerste beelden vrijgegeven van de BMW M8. Een tweetal weken geleden onthulde het Duitse merk een eerste, weinigzeggende, teaser van de BMW 8-serie, maar in het kader van de etmaalrace in the Green Hell, was er plots een volwaardige bolide - getooid in de stilaan gekende camouflage-livrei. BMW bevestigde in een adem ook dat het werkt aan een GTE-variant, de bolide waarmee het naar de 24 Heures du Mans wil terugkeren. Een eerste test van die wagen is al voorzien in de komende maand.
  • Powerkit.shop
BMW M8 prototype
BMW M8 prototype
"We kunnen nog geen foto's tonen (van de BMW M8 GTE n.v.d.r.), maar ik kan je beloven dat de BMW M8 GTE spectaculair zal ogen", vertelt BMW Motorsport-directeur Jens Marquardt. "We plannen een initiële roll-out in de eerste helft van dit jaar en bekijken om de wagen zijn debuut te geven in de 24 Hours of Daytona in januari 2018."
 
Foto's: BMW AG

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op zaterdag 27 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24H Nürburgring.
  • Powercars

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons