van der Horst

BMX Zolder organiseert de UCI BMX World Championships 2019

UCI Vlag
UCI Vlag
De UCI BMX World Championships worden wereldwijd georganiseerd: van Australië, naar Zuid-Afrika, naar Denemarken, naar het Verenigd Koninkrijk, naar Nieuw-Zeeland en dit jaar terug in België, op Circuit Zolder. BMX Club Circuit Zolder en Circuit Zolder grepen de kans om voor de tweede maal in vier jaar het BMX-evenement naar Limburg te halen. Terugkeer naar dezelfde locatie of zelfs hetzelfde land in zo’n korte tijdspanne is zeldzaam voor dit evenement.
  • St. Paul
UCI-vlag naar de top

Eerder deze maand mocht de organisatie van Circuit Zolder de UCI-vlag in ontvangst nemen in Baku Azerbeidzjan. Afgelopen zaterdag werd deze vlag met trots gehesen op de Lotto BMX Track. Circuit Zolder is helemaal klaar om wederom een top WK te organiseren. 

UCI Vlag aan BMX Zolder
UCI Vlag aan BMX Zolder
We zijn ongelooflijk verheugd om de UCI BMX World Championships 2019 voor een tweede keer te mogen ontvangen op ons circuit. Afgelopen zaterdag hebben we al even mogen vieren, maar tussen 23 juli en 28 juli wordt het pas echt een groot feest hier. Reden daarvoor zijn de eindeloze mogelijkheden die ons domein biedt. We maken er een echte totaalbeleving van. Kortom, we heten onze UCI Wielervrienden, de deelnemers en de talrijke supporters opnieuw van harte welkom hier!”  reageert Marc Wauters, Cycling Manager bij Circuit Zolder.

Wie trekt de regenboogtrui aan?

Van 23 tot 28 juli 2019 mogen we opnieuw de beste atleten van de planeet verwelkomen. Tijdens een nek-aan-nek race wordt beslist wie de regenboogtrui over de schouders mag trekken voor de komende 12 maanden. Ook Elke Van Hoof zal erbij zijn. Ook meervoudig Belgische Kampioene en Olympiër Elke Vanhoof zal van de partij zijn. “Dit WK is dé uitgelezen kans om ons land te laten schitteren en ik zal er alles aan doen om ons land eer aan te doen,” aldus een vastberaden Van Hoof.

Gloednieuwe pro sectie

De Lotto BMX Track is het snelst groeiende circuit van Circuit Zolder. In het najaar van 2018 wordt het parcours voor 60% vernieuwd door de Franse parcoursbouwer Pro Tracks.

"Vers en strak asfalt, maar vooral: een gloednieuwe pro sectie voor de championship riders. De beste atleten verdienen dan ook het beste parcours. Daarbij vervoegt ook nog een nieuwe, tweede bocht het parcours: de pajon Peralte. Klinkt spannend, en dat is het ook!", aldus Sven Prybilla, Algemeen Directeur Circuit Zolder.

De upgrade katapulteerde de Lotto BMX-track in één klap naar F1-niveau: vandaag behoort ze dan ook tot de top 10 van BMX-tracks wereldwijd. Vanaf de startheuvel denderen de BMX pro’s in sneltempo naar beneden richting eerste sprong. De afstand tussen de twee heuveltoppen bedraagt maar liefst 12 meter.

Persbericht Circuit Zolder



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Varia op zaterdag 30 juni 2018.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons