van der Horst

BNL Karting Series trapt komend weekend seizoen af met meer dan 140 rijders

Rotax Senioren
Rotax Senioren
De BNL Karting Series begint dit weekend aan het seizoen. Die seizoensouverture was oorspronkelijk gepland in april, enkele weken na de BNL Kick-Off, maar corona noopte de organisatie tot aanpassen. Begin deze maand vond dan de BNL Kick-Off 2.0 Reboot plaats, als opwarmertje voor het echte seizoen. Dat begint dus dit weekend op Karting Genk, waar ook de overige twee wedstrijden zullen plaatsvinden.
  • Dreamdrive
Pauwer Karting Racing -Corona proof
Pauwer Karting Racing -Corona proof
Begin juli zagen we een fantastische strijd op de Horensbergdam. Regen, een strakke wind en een zonnetje wisselden elkaar af en dat zorgde, naast wat chaos, ook voor prachtige wedstrijden. Het gaat ondertussen opnieuw de verkeerde kant op wat de corona besmettingen betreft maar Stad Genk gaf groen licht voor de wedstrijd op de Horensberg. Maar ook voor dit weekend gelden dus speciale maatregelen. Toeschouwers zijn nog steeds niet welkom en het dragen van een mondmasker in de paddock en op de grid blijft verplicht. Een maatregel die begin deze maand trouwens goed werd nageleefd! 

Rotax MicroMax
Rotax MicroMax
Mees Houben was de snelste in de MicroMax klasse en zal ook dit weekend zijn huid duur verkopen. Hij zal evenwel alles uit de kast moeten halen, want onder andere Max Sadurski is gekend als een geduchte tegenstander. Maar daar houdt het niet op, want in het tienkoppige MicroMax-veld kan zomaar een talentje opstaan!

Mini Max
Mini Max
In de MiniMax zijn er meerdere landgenoten die kunnen meedingen naar de winst. Mateja Radenkovic, Thomas Strauven of Jasper Lenaerts zijn drie van hen. Daar waar Lenaerts tijdens de Kick-Off 2.0 snel onderweg was, maar net niet kon meevechten voor winst, waren het Strauven en Radenkovic die de lakens uitdeelden. Randenkovic toonde zich begin juli de snelste in de finale, maar Strauven was nooit veraf. Benieuwd wat er dit weekend staat te gebeuren. In een veld van dertien rijders vinden we vooral Belgen en Nederlanders terug, maar er tekenen ook een Duitser, een Oostenrijker en een Fransman present.

Rotax Junioren
Rotax Junioren
Het deelnemersveld in de Rotax Junioren is ook voor dit weekend goed gestoffeerd. Veel internationale namen zullen aan de start verschijnen, iets waar de organisatie terecht fier op kan zijn. Dat Europese geweld steekt een beetje af tegen de Belgische inbreng. Gevestigde waarden als Milan Coppens, Jef Machiels of Jules Castro maakten deze winter de overstap naar de Senioren. Vanuit de MiniMax was de doorstroom eerder beperkt en dus rekenen wij vooral op Kai Rillaerts om onze nationele kleuren te verdedigen.
Kai Rillaerts
Kai Rillaerts
Dat deed hij tijdens de Kick-Off bovenwel goed, want na een crash in de prefinale moest hij in de finale vanaf de laatste plaats naar voor zien te komen. Met het mes tussen de tanden slaagde hij daarin en Rillaerts wist de finale zelfs te winnen! Reken hem zeker tot de favorieten voor zeges en de titel. Voeg daar nog enkele zeer snelle Nederlanders zoals Tim Gerhards, Lucas Schoenmakers en Christiaan De Kleijn aan toe en je weet dat de strijd in de Junioren spannend zal worden.

Rotax Senioren
Rotax Senioren
Ook de Senioren kunnen weer rekenen op een kwalitatief deelnemersveld van 58 starters. Ilian Bruynseels kondigde eind vorig jaar zijn afscheid aan, maar verscheen tijdens de BNL Kick-Off toch weer aan de start. Dat deed hij trouwens uitstekend, want de Bouvin Power-piloot wist vooraan mee te draaien, net zoals onze landgenoot en teammaat Milan Coppens, die overkomt van de Rotax Junioren. Dylan Lahaye is nog zo een rappe vogel, dat bewees hij ook begin deze maand. De Waal maakte echter een jumpstart en zag daardoor de zege door zijn vingers glippen, maar afschrijven mag je Lahaye nooit. Naast Coppens is ook Jules Castro een rookie die zijn start in de Senioren niet gemist heeft. Hij eindigde de Kick-Off als derde, in wat pas zijn tweede wedstrijd in de Senioren was. Concurrentie van buiten de landsgrenzen zal er onder andere moeten komen van een horde Britten, de Deen Mads Riis, die op een TonyKart van Daems Racing de Kick-Off op zijn naam schreef en verschillende Nederlanders zoals Max Stemmerdink, Mike Van Vugt en Dave Blom. 

DD2
DD2
In de DD2 was Glenn Van Parijs oppermachtig tijdens de BNL Kick-Off 2.0. Onze landgenoot domineerde in zijn TonyKart van Bouvin Power alle sessies, al was de concurrentie niet mijlenver af. Wie zich de afgelopen weken goed heeft voorbereid, zou de kloof weleens gedicht kunnen hebben. Regerend kampioen Xander Przybylak, GKS-rijder Mick Nolten die nog Europese successen behaalde in de Rotax Senioren, of Jarne Geussens, die vorig jaar al regelmatig toonde zeer snel onderweg te zijn op zijn Kart Republic chassis van Schepers Racing Service, zijn de mannen die het Van Parijs lastig zullen kunnen maken. Bij de DD2 Master klasse ligt de strijd helemaal open. Christophe Adams, Tom Desair, Carl Cleirbout of Ian Gepts zijn zeker kanshebbers, maar het kan sowieso iemand anders worden!

Foto's: Kartphoto
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op woensdag 29 juli 2020.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons