van der Horst

BNL Karting Series breiden in 2023 uit naar vier manches

Rotax Junioren
Rotax Junioren
Nu het seizoen 2022 van de BNL Karting Series seizoen al een tijdje achter ons ligt, blikt de organisatie al vooruit naar naarjang 2023. Dat heeft twee nieuwigheden in petto want niet enkel Ostricourt krijgt opnieuw een plaats op de kalender, ook breidt deze uit naar vier wedstrijdweekends in plaats van de gebruikelijke drie.
Rotax Senioren
Rotax Senioren
De BNL Karting Series, nog steeds één van de meest toonaangevende Rotax kampioenschappen in Europa, zal in 2023 vier wedstrijdweekends afwerken en opnieuw wordt daar een BNL Kick-Off aan toegevoegd. Die Kick-Off geldt als solo event en staat gepland in het eerste weekend van maart. Het vormt meteen de ideale voorbereiding voor wat komen zal want het zestiende seizoen, belooft pittig te worden. 

Starten en eindigen doen de BNL Karting Series zoals steeds op het vertrouwde Karting Genk. In de beginjaren van het kampioenschap vormde het Nederlandse Berghem en later, tot in 2018, het Franse Ostricourt, het middenluik van het kampioenschap. Nadien nam het Belgische Mariembourg de fakkel over. Ook dit jaar staat Mariembourg, van 30 juni tot 2 juli, opnieuw op de kalender maar ook Ostricourt herovert in het weekend van 11,12 en 13 augustus zijn plaatsje op de kalender. De laatste wedstrijd vindt opnieuw plaats in Genk, van 29 september tot 1 oktober.

Foto's: Kartphoto



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 14 november 2022.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons