van der Horst

BNL Karting Series kent zijn kampioenen na prachtig slot in Genk

Rotax DD2
Rotax DD2
Afgelopen weekend vond op Karting Genk de laatste manche van de BNL Karting Series plaats. Onder een schitterende najaarszon kwam het seizoen 2024 ten einde, maar niet zonder slag of stoot. Na enkele schitterende wedstrijden kroonden Jacob Ashcroft, Mateja Radenkovic, Kai Hunter, Tom Braeken en Carl Cleirbout zich tot kampioen.
De BNL Karting Series startten dit voorjaar op Karting Genk waarna het zoals gebruikelijk naar Mariembourg trok. Nieuw was de afspraak in Ostricourt, eind deze zomer, om dan afgelopen weekend opnieuw op de Horensberg in Genk de titelstrijd te beslechten. 
MiniMax: Jacob Ashcroft verdiende kampioen.
Podium MiniMax
Podium MiniMax
Jacob Ashcroft is de verdiende kampioen in de MiniMax klasse. Al in de openingsmanche van het kampioenschap gaf de jonge Brit met vier zeges zijn visitekaartje af. Hij wist uiteindelijk 14 van de 16 wedstrijden te winnen en pakt de titel met meer dan 100 punten bonus op de nummer twee in het kampioenschap, Roy Armstrong. Lars Lambers is een mooie derde in de eindstand. Laatstgenoemde wist in de eerste wedstrijd van het weekend de zege van Ashcroft af te snoepen en is daarmee één van de weinigen die de kampioen wist te kloppen. Meer dan degelijke resultaten in de overige races van het weekend brachten Lambers de tweede plaats in de weekenduitslag, voor Alexander Van Meeuwen die meer verdiende maar na een crash in strijd om de kop van het veld teveel plekken verloor. In de MiniMax Rookie klasse is de titel voor Jack Freeman.
JuniorMax: Kers op de taart voor Radenkovic na sublieme finale
Team Bouvin Power
Team Bouvin Power
De strijd om de titel in de JuniorMax werd een nagelbijter. Kasper Schormans kwam met goede papieren naar Genk, na drie zeges in Ostricourt. Een tijdstraf op zaterdag blies de dan al spannende titelstrijd echter nieuw leven in. De beslissing zou op zondag vallen en race één werd meteen een scherprechter want in het gevecht om de leiding kwam leider Schormans in aanraking met Timo Jungling. Jungling kon verder maar Schormans moest een deel van het circuit afsnijden om opnieuw de aansluiting te kunnen maken. Er volgde een tijdstraf voor dat incident waarbij Schormans vijf seconden straftijd kreeg. Het deed hem terugvallen naar P3 op de startgrid voor de finale. Zijn grootste uitdagers voor de titel Mateja Radenkovic en Beau Lowette deelden de eerste startrij. Radenkovic kende een prima start en behield de leiding maar zag in de tweede ronde zowel Schormans als Lowette binnendoor duiken. Lowette en Schormans nestelden zich zo weer vooraan maar leken enkel met elkaar bezig te zijn. Schormans verdedigde al vroeg op Lowette die door zijn aanvallen de concurrentie dichterbij liet komen. Radenkovic twijfelde niet en onze landgenoot ging in één sublieme ronde van drie naar één. Zowel Schormans als Lowette moesten de kersverse Europese kampioen laten gaan en kregen beiden nog een tijdstraf van 5 seconden die vooral Beau Lowette zuur opbrak. De Limburger, rijdend in de kleuren van Daems Racing Team, ziet de titel voor amper één puntje door de vingers glippen. Die gaat dus naar Mateja Radenkovic, uitkomend voor Bouvin Power, die enkele weken na zijn Europese titel ook de BNL Karting Series aan zijn palmares mag toevoegen!
SeniorMax: Clean sweep voor Rillaerts, Hunter kampioen
Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts heeft er een alles behalve vlekkeloos BNL kampioenschap opzitten. Door tijdstraffen in zowel de finales in Mariembourg als Ostricourt zat de titel er niet meer in voor onze landgenoot al toonde hij zich nog steeds gretig om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. Rillaerts was duidelijk gebrand op een goed resultaat in wat mogelijk één van zijn laatste wedstrijden in de Rotax klasse was. De kampioen van vorig jaar liet dit weekend geen spaander heel van de concurrentie en reed iedere ronde aan de leiding. Genoeg voor de zege, maar zoals gezegd niet voor de titel. Die gaat naar de Brit Kai Hunter. De Dan Holland Racing piloot pakt de titel voor zijn twee landgenoten Sean Butcher en Ethan Jeff Hall. Kaï Rillaerts is beste Belg op plaats vier in de eindstand. 
DD2 & DD2 Master: Tom Braeken en Carl Cleirbout kampioen
Podium DD2
Podium DD2
Er stond dit weekend geen maat op Enzo Bol. De Nederlandse SP Motorsport piloot moest vol aan de bak wou hij de titel nog uit de handen van Tom Braeken houden. Met vier zeges deed Bol alles wat hij kon maar Braeken was nooit ver weg en tikte drie keer als tweede en een keertje als derde aan. Dat volstond voor de Limburger om kampioen te worden al bedraagt het verschil met zijn teamgenoot amper drie puntjes. Maxim Dirckx kon zich dit weekend net niet mengen in de strijd om de zege en besloot op plaats drie, meteen ook zijn plaats in de kampioenschapsstand. In de DD2 Master klasse is de titel voor Carl Cleirbout. Hij moest de zege aan Nicolai Kristensen laten maar liep wel verder uit op zijn naaste achtervolger, Dominic Ummels, die pas vijfde werd. 

Foto's: Kartphoto
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 2 oktober 2023.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons