van der Horst

BNL Karting Series weer van start

Start BNL Kickoff
Start BNL Kickoff
Lang wachten wordt beloond! Na drie maanden geen wedstrijd te hebben georganiseerd gaat de BNL Karting Series in het weekend van 3-5 juli weer van start. Het betekent dat de Horensbergdam in Genk, de eerste motorsportraceactiviteiten van ons land organiseert, na het uitbreken van het corona-virus.
De BNL Kick-Off 2.0 Reboot, zoals de wedstrijd gedoopt werd, vindt begin juli plaats op het circuit van Karting Genk en vormt de opwarmer voor het seizoen wat later van start moet gaan. Het gaat dus om een vrijstaand event, waar piloten weer in het wedstrijdritme kunnen komen om dan in augustus aan het echte BNL kampioenschap te beginnen. 

Rotax Junioren
Rotax Junioren
Om iedereen zo veel mogelijk tracktime te geven, verandert het format. Het normale dubbele weekendprogramma met twee gelijkwaardige races op zaterdag en zondag komt te vervallen. Op vrijdag zullen nu de trainingen plaatsvinden, gevolgd op zaterdagochtend door een laatste training en de kwalificatie. De rest van de dag wordt gevuld met kwalificatie-heats om dan op zondag een prefinale en een finale af te werken. 

Ook voor de rest van het seizoen kon de organisatie duidelijkheid scheppen. De eerste ronde van de BNL Karting Series, gaat door op 1 en 2 augustus. Op 3 en 4 oktober staat de volgende wedstrijd gepland en in het laatste weekend van november wordt het slotakkoord gegeven. 

Foto's: KartphotoDit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op donderdag 11 juni 2020.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons