van der Horst

BNL winnaars ontvangen Grand Finals ticket na mooi slotweekend

BNL Karting Series
BNL Karting Series
De BNL Karting Series anno 2021 zitten erop. Wat begon als een seizoen vol beperkingen en coronamaatregelen eindigde afgelopen weekend in prima omstandigheden. Publiek, zon, lachende gezichten, kortom het perfecte kartweekend waarin uiteraard ook de beslissing in het kampioenschap viel. Tom Papenburg (MicroMax), Mateja Radenkovic (MiniMax), Farin Megger (Junioren), Sean Butcher (Senioren), Glenn Van Parijs (DD2) en Carl Cleirbout (DD2 Masters) verzekerden zich bovendien van een ticket voor de Rotax Grand Finals, later dit jaar in Bahrein
  • St. Paul
BNL Karting Series
BNL Karting Series
Het openingsweekend van de BNL Karting Series, vond dit voorjaar plaats op Karting Genk. In volle corona pandemie wist de organisatie toch een hoog aangeschreven kampioenschap op poten te zetten, mét internationale deelnemers. Deze zomer trok het kampioenschap naar het circuit van Mariembourg voor de tweede manche waarna het slotweekend, gisteren en eergisteren plaatsvond, terug op de piste van Karting Genk.
MicroMax: Boaz Maximov wint slotweekend, Tom Papenburg pakt titel.
Tom Papenburg
Tom Papenburg
Kampioenschapsleider Tom Papenburg begon prima aan het weekend. De Nederlander reed op zaterdag overtuigend naar de pole. Boaz Maximov moest ruim zes tienden toegeven op Papenburg en vertrok als tweede. Maximov kende de beste start en ging naar drie leiding terwijl Papenburg hem ronden lang onder druk bleef zetten. Hij waagde uiteindelijk zijn kans aan de chicane maar kwam van te ver en tikte Maximov rond. Papenburg kon verder maar kreeg af te rekenen met een leegloper en zou ver terugvallen. Maximov daarintegen maakte een hele sterke remonte en werd nog tweede na Yenthe Moonen. Hij hield daarmee zijn titelkansen in leven maar ziet ondanks drie daaropvolgende zeges, Tom Papenburg kampioen worden. De CRG rijder kende een prima seizoenstart en scoorde ook drie uit vier overwinningen in Mariembourg waarmee hij verdiend kampioen werd. Maximov eindigt tweede in de eindstand, Yenthe Moonen als derde.
MiniMax: Mateja Radenkovic kampioen na elf zeges

Mateja Radenkovic
Mateja Radenkovic
Maarliefst elf keer kwam Mateja Radenkovic dit seizoen als eerste voorbij het zwart-wit geblokt. Een weergaloze prestatie die de Bouvin Power rijder uiteraard de titel opleverde. Ook in Genk stond er geen maat op MiniMax piloot en pakte hij vier zeges in vier wedstrijden. Het doet denken aan ene Max Verstappen die nog niet zo gek lang geleden een vergelijkbaar rapport in de MiniMax klasse van de BNL Karting Series wist voor te leggen. De zegereeks van Radenkovic doet overigens geen afbreuk aan de prestaties van zijn concurrenten. Met name Mees Houben wist het Radenkovic vaak moeilijk te maken en in Mariembourg zelfs naar de zege te rijden. Hij werd afgelopen weekend vier keer tweede en pakt daarmee verdienstelijk P2 in het kampioenschap voor Thijs Stevens!
Rotax Junioren: Kaï Rillaerts pakt derde titel, Farin Megger gaat mee naar Bahrein
Kaï Rillaerts
Kaï Rillaerts
Op zaterdag was het voor Kaï Rillaerts al in kannen en kruiken. Onze landgenoot die uitkomt voor het Nederlandse JJ-Racing greep de pole en had aan een tweede plaats in de eerste race genoeg om de titel veilig te stellen. De twee races op zaterdag werden knap gewonnen door Tommie Van Der Struijs maar de Nederlander speelde geen enkele rol van betekenis in het kampioenschap. Farin Megger deed dat in principe wel. De Duitser kon echter weinig inbrengen tegen Rillaerts en moet genoegen nemen met een tweede plaats in de eindstand. Dat levert hem echter wel een ticket op voor de Rotax Grand Finals in Bahrein. Megger neemt het ticket van Rillaerts over die onder andere door zijn Europese titel reeds zeker was van deelname aan het WK. Matthijs Terlouw pakt de derde plaats in het kampioenschap na een moeilijk slotweekend.
Rotax Senioren: Butcher profiteert van afwezige Leistra en wordt kampioen

Sean Butcher
Sean Butcher
Kampioenschapsleider Luca Leistra verscheen dit weekend niet aan de start in Genk en dus lag de strijd om het kampioenschap volledig open. Al snel werd duidelijk dat de titel richting Groot-Brittanië zou gaan gezien teamgenoten Sean Butcher en Lachlan Robinson dit weekend bijzonder snel bleken. Vier Genkse zeges brachten Butcher de titel, Robinson werd tweede en staat ook tweede in de eindstand. Onze landgenoot Dylan Lahaye kende een pechvolle eerste reeks maar sloot het weekend wel af met een positieve noot dankzij een tweede plaats in de laatste wedstrijd. Hij staat, na Max Stemmerdink, en voor Luca Leistra, vierde in de eindstand.
Rotax DD2: Glenn Van Parijs pakte derde BNL titel

DD2
DD2
In de DD2 klasse, karts met twee versnellingen, zakte Glenn Van Parijs als leider, en favoriet, af richting Genk. De Limburger reed op zaterdag naar de pole en verzekerde zich met een overtuigende zege in de eerste wedstrijd al van de titel. De derde BNL titel al voor de Bouvin Power rijder, waarmee ook hij dus richting Bahrein trekt. Mick Nolten sluit als tweede aan in de eindstand, na een dubbele zege op zondag. De Nederlander, uitkomend voor Genker Kart Shop, bevestigd daarmee andermaal zijn snelheid maar was net niet constant genoeg om Van Parijs te bedreigen voor de titel. Hij kreeg de zege op zondagochtend zo goed als cadeau toen Van Parijs samen met Xander Przybylak van de baan ging. Het leverde Przybylak een DQ op, zijn tweede van het weekend overigens nadat hij ook in de tweede wedstrijd op zaterdag Van Parijs uit de wedstrijd tikte. De Nederlander werd daarmee uit de volledige uitslag geschrapt. De Est Ragnar Veerus pikte het laatste graantje mee in Genk. Hij won de tweede wedstrijd van het weekend, na het uitvallen van Van Parijs en Przybylak dus, en pakt daarmee de derde plaats in de eindstand van de BNL.
Rotax DD2 Master: Cleirbout profiteert van fout Champioen en wordt kampioen
Podium DD2 Masters
Podium DD2 Masters
Rudy Champion kwam als titelfavoriet naar Genk maar de leider in de tussenstand had het niet onder de markt op het Genkse asfalt. Een zeer sterke Carl Cleirbout pakte twee overwinningen en profiteerde optimaal van een DQ voor Champion nadat hij Jordy Koullen bij het aanremmen voor de tribune richting de bandenstapel verwees. Een onnodig manoeuvre dat hem heel duur komt te staan want de titel is voor Carl Cleirbout en Rudy Champion moet genoegen nemen met P2, al bedraagt het verschil amper zes puntjes! Bruno Dos Santos won de overige twee wedstrijden en pakt daarmee de derde plaats in de tussenstand.

De BNL Karting Series kennen dus hun kampioenen, en winnaars van de Grand Finals tickets. Deze worden midden december gehouden in Bahrein. Alle Rotax landen zenden hun kampioenen en daar horen dus ook de BNL Kampioenen bij. De kalender voor Karting Genk is echter nog niet helemaal afgwerkt. Er wacht nog de slotmanche van de BMC en de Golden Trophy, de ultieme kans om nog zo een felbegeerd Grand Finals ticket te bemachtigen.

Foto's: Kartphoto
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in Karting op maandag 11 oktober 2021.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons