van der Horst

Bocholt: Princen rijdt iedereen los

Kris Princen - VW Polo
Kris Princen - VW Polo
Kris Princen rijdt iedereen uit het wiel in de Sezoensrally, manche vijf van het BRC. De Limburger heeft al een voorsprong van 20 tellen op Cédric Cherain die de rol moet lossen. De strijd om het podium ligt wel open.
  • LTF
Na een vijf op vijf liet Kris Princen wat kruimeltjes aan de rest. Onder meer Adrian Fernémont en zelfs Patrick Snijers klokten een snelste tijd. Cédric Cherain kwam geen poot dichter. De Waal telt inmiddels 20 tellen achterstand op de leider en moet meer rekening houden met de achtervolgers dan met Princen.

Sébastien Bédoret is immers derde op 26.3 seconden en ligt op de loer. Hij kwam gelukkig weg na een tijdstraf van 50 seconden die later terug ingetrokken werd. Maar zowel Bédoret als Cherain hebben nog meer mannen om naar te kijken. Vincent Verschueren vindt zijn vertrouwen terug en nadert tot op drie tellen van Bédoret. Ook Adrian Fernémont, auteur dus van een besttijd, volgt op 4 seconden van Verschuren en op zeven van Bédoret. Fernémont heeft duidelijk zijn draai gevonden op de kiezels. Patrick Snijers is zesde op driekwart minuut.

Bij de M-Cuppers en Junioren is er niets veranderd. Gunther Monnens en Grégoire Munster leiden riant.

Foto: RIP

 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op zaterdag 18 mei 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Sezoens Rally.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons