van der Horst

Bomvol programma bij Syntix Superprix powered by Pirelli, 28-29 juni op Circuit Zolder

Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Curbstone FMA Racing - Ferrari 458 GT3
Autosportfans kunnen het weekend van 28 en 29 juni weer groot in hun agenda omcirkelen. Dat weekend vindt namelijk op Circuit Zolder de Syntix Superprix powered by Pirelli plaats, met spectaculaire raceklassen zoals de Supercar Challenge met al zijn startvelden, de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de Formido Swift Cup en het Burando Production Open. Een bomvol programma dus, dat al voor slechts € 5,- euro te bezoeken is!
fa8656d720f3bfaa58ec36b97f193f081dcea813.jpg
De Supercar Challenge powered by Pirelli is de afgelopen jaren uitgegroeid tot hét GT- en toerwagenkampioenschap van de Benelux. De klasse staat garant voor grote startvelden en close racing met schitterende bolides op de meest toonaangevende circuits in binnen- en buitenland. Aan de start staan dit jaar onder andere Vipers, Aston Martins, Porsches, Moslers, Lotussen en ga zo maar verder. Geen enkele andere klasse kent zo’n divers deelnemersveld als de Supercar Challenge met motorvermogens van 250 tot 700 PK. Tijdens de Syntix Superprix powered by Pirelli gaan er in totaal drie startvelden van start, met naast de startvelden voor de GT’s en de toerwagens ook een startveld voor de Superlights. Dit zijn lichtgewicht sportscars zoals de Radical RS3 en de Praga R1.

Van Oost-Van Dierendonck - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Van Oost-Van Dierendonck - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Naast de Supercar Challenge komt ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux dit jaar in actie tijdens de Syntix Superprix. Het tweede seizoen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux belooft nog meer spanning en spektakel te brengen. De organisatie, gesteund door de Porsche Importeurs in België, Nederland en Luxemburg, verwacht volle startvelden en een competitie waarin professionals en gentlemen-drivers tijdens zes aansprekende evenementen op sportieve wijze zullen uitmaken wie het snelste is. De inmiddels legendarische Porsche 911 GT3 Cup bewijst zich daarbij als een wedstrijdwagen zonder weerga, die zowel deelnemers als publiek blijft fascineren. Een schitterend affiche dus voor de Syntix Superprix powered by Pirelli!

Dit jaar komt ook het Burando Production Open naar Circuit Zolder. Vaste waardes als sportiviteit, competitie, spanning, een 'open reglement' en de hoge fun-factor zijn ook in het derde seizoen van het Burando Production Open weer vertegenwoordigd. In deze klasse verschijnen auto's aan de start zoals de BMW Compact en de Seat Ibiza. Daarnaast wordt het startveld van het BPO tijdens de Syntix Superprix powered by Pirelli aangevuld door de bolides uit de Formido Swift Cup.

Kaarten voor het evenement zijn vanaf heden te koop bij Primera (Nederland) en online via www.syntixsuperprix.be. Kaarten zijn al verkrijgbaar vanaf slechts € 5,- euro en kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. De kaarten zijn ‘all-access’, wat wil zeggen dat je met een kaart toegang hebt tot de paddock en alle tribunes, inclusief de hoofdtribune.

Supercar Challenge Press  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons