van der Horst

Le Touquet: Bonato en Belgische historics onklopbaar

Yoann Bonato
Yoann Bonato
Er stond dit weekend geen maat op Yoann Bonato in de openingsmanche van het Franse rallykampioenschap in Le Touquet. Bij de historics bleken de Belgen dan weer onklopbaar. Voor veel Belgen waren het de eerste wedstrijdkilometers in maanden.
Christophe Merlevede
Christophe Merlevede
Bij de historics werd het volledige podium bezet door de Belgen. Christophe Merlevede (BMW M3) pakte meteen de kop en bouwde op vrijdag al een stevige voorsprong uit op Cedriek Merlevede (BMW M3) en Paul Lietaer (Opel Manta). Lietaer toonde zich de snelste op de tweede dag, maar kwam niet meer in de buurt van Christophe Merlevede en moest genoegen nemen met de tweede stek. 

Bij de moderne wagens was Yoann Bonato (Citroën) opnieuw oppermachtig. De regerende kampioen zette zich meteen helemaal bovenaan. Toen Quentin Gilbert (Ford) op het portaal van een kerk reed en Eric Camilli (Citroën) rond ging en een halve minuut verloor lag de baan volledig vrij voor Bonato. Hij haalde het uiteindelijk met ongeveer een halve minuut op Camilli. Quentin Giordano (VW) haalde het van Eric Brunson (Ford) in de strijd om de derde stek op het podium.

Halve Belg William Wagner (Citroën) eindigde vijfde, Maxime Potty (Ford) twaalfde. Net buiten de top twintige eindigde Christophe Verstaen (Ford). Stéphane Prévot werd met Nyls Stievenart (Citroën) 22ste.

In de RGT-klasse boekte Stefaan Prinzie een mooie derde stek in zijn Alpine. Chris Vandamme moest opgeven nadat hij met zijn Alpine zwaar van de baan ging. In GT kende Tuur Vanden Abeel een moeilijke rally, maar via superrally won hij uiteindelijk wel zijn klasse.

Benoit Verlinde
Benoit Verlinde
In de Clio Cup stonden heel wat Belgen aan de start. Gilles Pyck moest met de meet in zicht opgeven met mechanische problemen. Pierre-Emmanuel Brasseur ging ook van de baan en Niels Reynvoet kwam in aanraking met een ree. De andere Belgen bleven in elkaars buurt net buiten de top tien. Benoit Verlinde bleek de beste Belg als twaalfde na een goede rally. Tom Rensonnet klokte enkele sterke tijden en mag terugkijken op een geslaagde wedstrijd voor het RACB National Team. Corentin Dozot reed ook een goede wedstrijd en werd veertiende in de cup.

Er waren nog enkele Belgen. Jonas Dewilde werd derde in R2, Nicola Stampaert imponeerde weinig met een 92ste plaats. Vincent Verstraete werd 98ste. Kurt Boone moest in zijn Mitsubishi opgeven na een kleine fout.

Foto: Sandro Delaere



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Rally Internationaal op zondag 30 mei 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons