van der Horst

Bonduel en de Wilde gesteund door Lamborghini in 2024

De jonge rijders van Lamborghini in Vallelunga
De jonge rijders van Lamborghini in Vallelunga
Goed nieuws voor twee jonge landgenoten die hopen op een carrière in de autosport. Zowel Amaury Bonduel, afgelopen maand winnaar van de Lamborghini World Finals, als Ugo de Wilde genieten volgend seizoen de steun van Lamborghini in het kader van een GT3-programma dat later wordt bekendgemaakt. West-Vlaming Gilles Stadsbader valt voorlopig naast de boot.
Ugo de Wilde
Ugo de Wilde
Tijdens de Super Trofeo Junior Drivers shootout, die vorige maand werd georganiseerd in Vallelunga, kon de jury de knoop niet doorhakken. "Na twee dagen kwamen zowel Ugo de Wilde als Marzio Moretti als winnaar uit de bus, na verbazingwekkende prestaties op het circuit", klinkt het in een persverklaring van Lamborghini. Ze krijgen daarom allebei de kans om zich volgend jaar te bewijzen aan het stuur van de Huracan GT3 Evo2.

De zege tijdens de Lamborghini World Finals levert ook Amaury Bonduel een promotie op. Net als de Wilde zien we hem volgend jaar aan het werk op het Europese toneel, en vermoedelijk dus ook tijdens de eeuweditie van de 24 Uur van Spa.

De Lamborghini van Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto op pole
De Lamborghini van Gilles Stadsbader en Mattia Michelotto op pole
Acht jonge rijders namen deel aan de shootout, met naast de drie promovendi ook Marco Giltrap (Nieuw-Zeeland), Oliver Söderström (Zweden), Rodrigo Testa (Portugal) en onze landgenoot Gilles Stadsbader. De West-Vlaming kende evenzeer een succesvol seizoen in de Super Trofeo, met zeges en de titel van vicekampioen, maar zal dus nog een jaar moeten wachten om door te stoten naar het GT3-niveau.

Foto: Lamborghini Squadra CorseDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in FIA GT3 op woensdag 20 december 2023.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons