van der Horst

Borkovic (Hyundai) ongeslagen in Paul Ricard

Dusan Borkovic - Hyundai i30 N TCR
Dusan Borkovic - Hyundai i30 N TCR
Dusan Borkovic en Hyundai zijn het TCR Europe-kampioenschap gestart met een perfect rapport. In Paul Ricard was de boomlange Serviër ook in de tweede race te sterk voor de concurrentie, al was daar wel een geslaagde inhaalpoging in de laatste ronde voor nodig op de Fransman Jean-Karl Vernay (WRT Audi RS 3 LMS). Maxime Potty (ComToYou Racing Volkswagen Golf GTI) viel na een sterke start terug naar de twaalfde plek aan de eindstreep.
Lichte regen en een omgekeerde top 10 uit de kwalificatiesessie om de startgrid te bepalen: het stond al snel vast dat de tweede manche van de TCR Europe in Paul Ricard geen saaie vertoning zou worden. De wedstrijd werd zelfs even onderbroken door een zware klapper van Igor Stefanovski (Hyundai i30 N Stefanovski Racing Team). Op dat moment had onze landgenoot Maxime Potty (VW) kunnen profiteren van het gewoel in de buik van het peloton om op te klimmen naar de zevende positie.

Na de herstart werd al snel duidelijk dat de tweede confrontatie van het weekend zou uitdraaien op een duel tussen Jean-Karl Vernay (Audi), die nog voor de rodevlagsituatie de leiding had overgenomen van Francisco Mora (M1RA Hyundai), en Dusan Borkovic (Target Competition Hyundai), de winnaar van de eerste race. De beslissing viel in de laatste ronde: de druk voor de Audi-rijder werd te groot en Borkovic vond een gaatje aan de binnenkant van de Franse gewezen Indy Lights-rijder.

Maxime Potty - VW Golf GTI ComToYou Racing
Maxime Potty - VW Golf GTI ComToYou Racing
Daniel Nagy (M1RA Hyundai) was de derde man op het podium, maar ook zijn teamgenoot Francisco Mora (Hyundai, vierde) en Mikel Azcona (Cupra PCR Sport) eindigden op minder dan twee seconden van de winnaar. Maxime Potty (VW) moest uiteindelijk een halve minuut toegeven en werd als twaalfde afgevlagd.

De Europese TCR-variant trekt nu, uiteraard met Dusan Borkovic als leider, naar het circuit van Zandvoort, waar op 20 en 21 de tweede meeting van 2018 op het programma staat. 

--- Uitslag Race 2 TCR Europe Paul Ricard ---

Foto's: TCR EuropeDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op maandag 7 mei 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Le Castellet.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons