van der Horst

Borkovic (Hyundai) opnieuw puntenleider na Assen

Start Race 1
Start Race 1
Een zesde en een derde plek waren voor Hyundai-rijder Dusan Borkovic (Target Competition) voldoende om na beide wedstrijden van het TCR Europe-kampioenschap op het TT Circuit in het Nederlandse Assen opnieuw door te stoten naar de leidersplaats in de tussenstand. De zeges waren voor merkgenoot Daniel Nagy (M1RA) en diens landgenoot Attila Tassi (KCMG Honda Civic TCR). Maxime Potty (ComToYou Racing - VW Golf GTi TCR) streed tweemaal mee in de kopgroep.
  • De Swert Opticiens
Jean-Karl Vernay (WRT Audi RS 3 LMS) profiteerde bij de start van de eerste confrontatie in het kader van de immer populaire Gamma Racing Day optimaal van zijn pole positie. De Fransman kreeg de beste startplaats cadeau van Honda-rijder Josh Files (KCMG), die in de nasleep van een incident op de Hungaroring twee plaatsen verloor op de startgrid. De Brit leek ook de beste man in de wedstrjid, maar keer op keer verloor hij van zijn pluimen, om uiteindelijk pas tiende te worden.

Daniel Nagy - Hyundai i30 TCR
Daniel Nagy - Hyundai i30 TCR
Vooraan maakte WRT zich al op voor een tweede overwinning in het Europese kampioenschap, maar dat was zonder de Hongaar Daniel Nagy (M1RA Hyundai i30 TCR) gerekend. Nagy maakte halfweg wedstrijd brandhout van zijn concurrent, die vervolgens nog tevergeefs kwam aandringen. In de achtervolgende groep maakte onze landgenoot Maxime Potty even aanstalten om de vierde plaats te veroveren, maar uiteindelijk viel de jonge Luikenaar terug naar de zevende plek, na een mindere start vanop de eerste startrij.

Hongaars feestje gaat door op zondag

Attila Tassi - Honda Civic TCR
Attila Tassi - Honda Civic TCR
Een tweede succes zat er voor Daniel Nagy niet in op zondag, maar zijn landgenoot Attila Tassi (Honda Civic TCR - KCMG) nam de fakkel met veel plezier over. Tassi kreeg wel af te rekenen met een hardnekkige Mikel Azcona (Cupra TCR - PCR Sport), die bij de start de leiding had overgenomen van merkgenoot Stian Paulsen. Maxime Potty deed één plaats minder goed dan op zaterdag en tikte aan als achtste, maar hij was wel tweemaal onklopbaar in de TCR Benelux, waar hij nu ook de leider is.

In het TCR Europe-kampioenschap, dat met Monza (eind september) en Barcelona (eind oktober) nog twee afspraken voor de boeg heeft, heeft Dusan Borkovic (Hyundai) de rollen omgedraaid: voor aanvang van het Nederlandse weekend telde de Serviër één punt achterstand, nu is dat twee punten voorsprong op de Spanjaard Mikel Azcona (Cupra). Ook Daniel Nagy (Hyundai) en in minder mate Attila Tassi (Honda) mogen nog dromen van de titel.

--- TCR Europe - Gamma Racing Day TT Circuit Assen - Race 1 (PDF) ---
--- TCR Europe - Gamma Racing Day TT Circuit Assen - Race 2 (PDF) ---

(Foto's TCR Europe)

 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in TCR Europe op dinsdag 21 augustus 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gamma Racing Day.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons