Borkovic van start tot finish in Paul Ricard, Potty elfde

Podium TCR Europe Paul Ricard Race 1
Dusan Borkovic (Hyundai i30 N TCR - Target Competition) heeft dankbaar gebruikgemaakt van zijn pole positie om de allereerste race van de TCR Europe op zijn palmares te schrijven. In Paul Ricard hield de Serviër zijn merkgenoot Daniel Nagy en Cupra-rijder Mikel Azcona (Cupra TCR - PCR Sport) af. Maxime Potty (Volkswagen Golf GTI TCR - ComToYou Racing) won enkele plaatsen en werd elfde.
Start 2018 TCR Europe Paul Ricard
De beslissing om de tweede plek viel al in de openingsmeters, aangezien Daniel Nagy (Hyundai) beter uit de startblokken kwam dan Mikel Azcona (Cupra). De Hongaar kon de hele race druk uitoefenen op de latere winnaar, maar Borkovic zwichtte niet. Josh Files (Honda Civic Type R TCR - KCMG) en Reece Barr (Hyundai i30 N TCR - Target Competition) vulden de top 5 aan, maar moesten wel al meer dan vijftien tellen toegeven op de winnaar.

Onze landgenoot Maxime Potty werkte een veelbelovend en doordacht debuut af, won drie plaatsen en werd uiteindelijk als elfde geklasseerd, net buiten de punten dus. De VW-rijder kwam iets minder dan een halve minuut later dan Borkovic, toch een rijder met heel wat WTCC-ervaring, voorbij de zwart-witgeblokte vlag.

De tweede manche start morgen omstreeks 15.50u.