van der Horst

Bottas ook in 2018 bij Mercedes

Valtteri Bottas
Valtteri Bottas
Valtteri Bottas heeft een nieuw éénjarig contract getekend bij Mercedes AMG, en blijft hierdoor tot eind 2018 binnen de rangen van de wereldkampioen bij de constructeurs. De Fin, die de op pensioen vertrokken wereldkampioen Nico Rosberg opvolgde, maakte dit seizoen indruk: met name zijn twee zeges en zeven podiumplaatsen. “Ik ben vereerd en trots om mijn werk verder te zetten bij Mercedes-AMG Petronas Motorsport in 2018”, aldus Bottas in een persbericht van het team. “En om deel te blijven uitmaken van de Mercedes familie.”
  • Footprints F1 Abu Dhabi
Valtteri Bottas - Mercedes
Valtteri Bottas - Mercedes
“Toen het team me inhuurde voor 2017 hebben ze veel vertrouwen in mijn kunnen getoond. Dit nieuw contract voor 2018 is een bewijs dat ik dat vertrouwen heb waargemaakt”, ging Valtteri verder. “Ik ben blij dat ik mijn eerste zege heb mogen vieren met een Zilverpijl. Hoewel, er is altijd ruimte voor verbetering en ik heb mijn volle potentieel nog niet kunnen tonen.” Mercedes-baas Toto Wolff zei:”Dit jaar gaven we Valtteri een grote uitdaging: hij kwam op het laatste moment bij het team, maakte de stap naar de voorhoede van de F1 en werd teamgenoot van de beste rijder van het veld.”

Toto Wolff - Valtteri Bottas
Toto Wolff - Valtteri Bottas
“Met dat in het achterhoofd, zijn diens resulaten nog meer indrukwekkender”, aldus Wolff. “Er waren zowel ups en downs en enkele fantastische hoogtepunten zoals zijn twee overwinningen in Rusland en Australië. Zijn prestaties en zijn opwaartse lijn zorgen voor een logisch vervolg dat we in 2018 verder met hem gaan.”
Met de bevestiging van Valtteri Bottas bij Mercedes, zijn alle plaatsen bij de top 3 teams voor 2018 ingevuld. Bottas en Hamilton bij Mercedes, Sebastian Vettel en Kimi Räikkönen blijven bij Scuderia Ferrari en Daniel Ricciardo en Max Verstappen gaan ook door bij Red Bull Racing.

Foto's: Georges De Coster, Racing International Photography & Daimler


 


Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Ronald Ooms in Formule 1 op woensdag 13 september 2017.
  • Curbstone

Copyright 2000-2018 Autosport.be - Contacteer ons