van der Horst

Bouffier versterkt M-Sport Ford in Monte-Carlo

M-Sport Ford World Rally Team - Ford Fiesta WRC
M-Sport Ford World Rally Team - Ford Fiesta WRC
Bryan Bouffier is tijdens de komende Rally van de Monte-Carlo het derde ijzer in het vuur van het M-Sport Ford World Rally Team. De Fransman versterkt vaste rijders Sébastien Ogier en Elfyn Evans tijdens de openingsmanche van het WK en de wedstrijd in Corsica.
Het rallyteam van Malcolm Wilson liet zijn oog vallen op Bryan Bouffier omwille van zijn fenomenale ervaring in de Monte-Carlo en de Tour de Corse. Bouffier zegevierde immers op de Turini in 2011 en was twee jaar later onklopbaar op het Franse eiland. Hij stond al achtmaal aan de start in de Monte-Carlo en zeven keer stond hij op de deelnemerslijst van de Tour de Corse.

Bouffier: "De 'Monte' en Corsica zijn twee erg verschillende wedstrijden, maar vooral ook twee van mijn persoonlijke favorieten. Het zijn de twee Franse manches op de kalender van het WK en het doet altijd plezier om op eigen bodem te kunnen rijden met deze fantastische bolide. Het plan is om relaxed te blijven en plezier te beleven. Als kers op de taart hoop ik enkele punten te scoren voor het constructeurskampioenschap."

Het seizoen 2018 van het Wereldkampioenschap Rally wordt afgetrapt van 25 tot 28 januari.

Foto: M-Sport Ford World Rally Team



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in FIA World Rally Championship op maandag 8 januari 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Monte Carlo.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons