van der Horst

Boutsen Ginion naar TCR Europe met Tom Coronel

Tom Coronel - Boutsen-Ginion Honda Civic TCR
Tom Coronel - Boutsen-Ginion Honda Civic TCR
Dat het Boutsen Ginion dit jaar niet langer uitkomt in het WTCR wisten we al vanaf het moment dat de volledige deelnemerslijst van het wereldkampioenschap bekend raakte. Toch blijft het Belgische team actief in de TCR maar ditmaal in de TCR Europe series. Net als in het WTCR vorig jaar, vertrouwt Boutsen Ginion andermaal op Honda voor de wagen en zet het een Civic Type R TCR in de bekende gele DHL-kleur in voor de Nederlander Tom Coronel.
Tom Coronel
Tom Coronel
Tom Coronel werkte in 2018 al samen met Boutsen Ginion maar dan in het WTCR en in 2017 betwiste hij het TCR Benelux kampioenschap samen met Stéphane Lémeret op een Honda Civic van het Belgische team. Het wordt trouwens een druk jaar voor Coronel, want naast het TCR Europe betwist hij tevens het WTCR en dat op een Cupra van dat andere Belgische team, Comtoyou Racing.

Tom Coronel opteert voor Belgische teams
Tom Coronel opteert voor Belgische teams
Daarnaast staan ook de etmaalraces op de Nürburgring en op Spa op de agenda van de Nederlander. Coronel mist wel de openingsmanche van de TCR Europe Series op de Hungaroring omdat die samenvalt met een manche van het WTCR. In Hongarije zal hij vervangen worden door Stéphane Lémeret.

Foto's: Hans van Onsem Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in TCR Europe op maandag 25 maart 2019.
  • Shopa

Copyright 2000-2019 Autosport.be - Contacteer ons