van der Horst

Boutsen Ginion Racing met acht rijders naar de testdagen op Paul-Ricard

Boutsen Ginion Racing - Mclaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing - Mclaren MP4-12C GT3
Op 12 en 13 maart worden er twee testdagen gehouden voor de deelnemers aan de Blancpain Endurance Series op het circuit van Paul-Ricard. De serie belooft ook dit jaar een groot succes te worden en men verwacht dan ook een zestigtal wagens voor deze voorseizoen testdagen. Onder de aanwezige teams ook enkele Belgische deelnemers zoals Marc VDS Racing, Belgian Audi Club Team WRT, ProSpeed Competition alsook het Boutsen Ginion Racing dat met niet minder dan acht piloten afzakt naar het zuiden van Frankrijk.
Boutsen Ginion Racing zal dit jaar voor het tweede jaar op rij deelnemen aan de BES met twee McLaren MP4-12C GT3 en het team zal dan ook aanwezig zijn op de officiële testdagen op het circuit van Le Castellet. Er staat nog niets vast betreffende de piloten die beide bolides zullen besturen maar op de testdagen zullen niet minder dan acht rijders, of beter zeven rijders en één rijdster, de kans krijgen om hun kunnen te tonen aan het stuur van een van beide McLaren’s. Enkele buitenlanders maar ook vijf Belgen telt men bij de geselecteerde rijders. David Dermont en Jérôme Thiry kennen de wagen al maar enigzins verrassend is de aanwezigheid van Frédéric Vervisch en Koen Wauters. De zanger-autoracer kondigde gisteren nog maar pas zijn deelname aan het BRCC aan, maar is duidelijk nog op zoek naar een aanvullend programma voor dit jaar. Vervisch maakt zijn rentree nadat de rijder die in 2011 uitkwam in de Superleague, van het toneel verdween toen de serie in volle seizoen werd opgedoekt. De laatste Belg die de McLaren aan de tand mag voelen is Christophe de Fierlant die tot nu toe actief was in de Euro Racecar Series. De geselecteerde buitenlanders zijn de Franse Marlene Broggi, verleden jaar al bij het team tijdens de 24 uren van Spa, Karim Ojjeh en Arno Santamato.  Ojjeh rijdt al jaren met prototypes in de verschillende Le mans series, terwijl Santamato te zien was in het Franse GT Tour.
 
De definitieve samenstelling van de rijderequipes zal pas op 28 maart tijdens de officiële voorstelling van het team in Brussel bekend gemaakt worden.

Foto: Vincent WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op zaterdag 9 maart 2013.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons